![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Moja przygoda z PHP rozpoczęła się niedawno, więc moje pytanie może się wydawać banalne - ale sam sobie nie mogę dać rady. Otóż postanowiłem stworzyć stronę na której będzie się znajdował prosty test składający się z kilku pytań zapisanych w bazie. Udało mi się znaleźć gotowy skrypt, niestety mam problem z jego działaniem, a raczej jego nie działaniem. Chodzi mi dokładnie o ten test - http://www.widgetmonkey.com/zip/quizv1.0.zip. Wykonałem wszystko tak jest zostało zapisane w pliku notes i mimo tego test nie działa. Żeby dokładnie przedstawić sytuację wklejam zawartość plików z tego testu: plik config.php (oczywiście zmodyfikowałem go odpowiednio)
plik contentdb.php
plik editquiz.php
plik editquizlist.php
plik quiz1.php
Oczywiscie odpowiednia tabela o nazwie quiz została utworzona. Problemy są tego typu. Chcąc dodać pytanie poprzez editquiz.php nic się nie dodaje. Dodatkowo po odpaleniu editquizlist.php pojawiają się dwa błędy: Kod Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/a/m/i/amigoksg/www/quiz/editquizlist.php on line 13 Kod Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/a/m/i/amigoksg/www/quiz/editquizlist.php on line 16 Probowałem takze ręcznie poprzez phpmyadmin dodać pytania do tabeli quiz. Po dodaniu ich i odpaleniu quiz1.php występują następujące błędy: Kod Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/a/m/i/amigoksg/www/quiz/quiz1.php on line 7 Kod Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/a/m/i/amigoksg/www/quiz/quiz1.php on line 15 Wydaje mi się, że funkcje mysql_query i mysql_fetch_array są dobrze użyte a jednak pojawiają się te w/w błędy. Dlatego pytam tutaj ,bo już nie wiem co może być źle. Pozdrawiam.
Ten post edytował misiol 15.03.2008, 14:21:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o poprawę tytułu tematu na zgodny z regulaminem działu przedszkole inaczej zostanie zamknięty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nikt nie jest w stanie mi pomóc?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
quiz1.php
editquizlist.php
Niema żadnych błędów ![]() |
|
|
![]()
|
|
A jednak jakiś problem musi być bo skrypty nie działają.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 17:21 |