![]() |
![]() |
-_outlive_- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam takie pytanko. Mam juz skrypt dodajacy wyniki $data, $tytul, $tresc oraz skrypt który odczytuje te dane z bazy i wyświetla na strone. Chciałbym jednak zrobić tak zeby okreslony wynik ukazywał się w określonym dniu, na podstawie daty dodanego wpisu. Wie ktos moze jak to zrobić Oto skrypciki pokazujący wyniki
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedz może na przykładzie co chcesz osiągnąć, bo nie bardzo rozumiem
![]() -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
-_outlive_- |
![]()
|
Goście ![]() |
chodzi o to :
dodaje wpis z recznie wprowadzona data np 13.03.2008 dzis jest 12.03.2008 wiec ten z 13 powinien pojawic się na stronie nie w zaraz po dodaniu tylko w ten dzien ktory określa data, kapisz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
-_outlive_- |
![]()
|
Goście ![]() |
date mam w postaci :
$data=date('d.m.Y'); czyli : 10.03.2008, hondek to co podales to nie dziala ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli jest w formacie tekstowym to nie '=' ale LIKE
|
|
|
-_outlive_- |
![]()
|
Goście ![]() |
and, like nadal nie wyswietla wtedy kiedy ja chce
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hondek podał dobry kod tylko z złym formatem daty. Wstaw sobie swój format i swoją date a nie liczysz na gotowca.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-_outlive_- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie licze na gotowca, bo format daty zmienialem i wyskakuje blad mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL ....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witaj!!!
popraw apostrofy w zapytaniu |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, że `id` to jakaś kategoria newsów, a nie unikalny klucz newsa. Zatem daj mysql_fetch_row i zmienne na zwykłe, nie asocjacyjne czyli echo("$wiersz[1], $wiersz[2] $wiersz[3]"); - oczywiście z odpowiednimi cyferkami- nie wiem jak masz tabelę zbudowaną.
Ten post edytował camillos 12.03.2008, 14:37:58 |
|
|
-_outlive_- |
![]()
|
Goście ![]() |
tak mam i nadal blad
![]()
|
|
|
![]()
|
|
w zapytaniu `data` LIKE '$data' - apostrofy są ważne. I spróbuj z mysql_fetch_row
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie wiem jakieś masło maślane
wywołaj zapytanie o datę z bazy czyli w zapytaniu dodaj TIMESTAMP: tutaj masz więcej: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/dat...ction_timestamp |
|
|
-_outlive_- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zeby nie mieszac z ID zrobilem nowa tabele, wiec zgodnie z waszymi zaleceniami skrypt powninien wygladac tak
I nadal blad nawet po zastosowaniu mysql_fetch_row Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /4/Php/nowosci_1.php on line 5 |
|
|
![]()
|
|
utwórz tabelę (kolumnę) w której będzie zapisywana data i następnie z tego rekrodu ją poprostu odczytaj w zadanych warunkach (tak rozumiem to co chcesz zrobić);
w zapytaniu tym podajesz argument funkcji date() a nie datę która jest zapisana w rekordzie bazy danych; dlatego wywala Ci błąd o braku argumentów Pozdr, Ten post edytował roofy_1 12.03.2008, 15:10:18 |
|
|
![]()
|
|
Znowu masz błąd w zapytaniu, teraz niepotrzebne AND
A przy okazji (co ma się nijak do problemu), można wiedzieć po co inkludujesz ten plikw pętli? Spróbuj to:
Ten post edytował camillos 12.03.2008, 15:28:11 |
|
|
-_outlive_- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzieki bardzo wszystkim za pomoc
![]() Zadziałało, glowny blad lezal w skladni a prz okazji poprawilem kilka mniejszych bledow Jeszcze raz dzieki |
|
|
![]()
|
|
no tak to pokaż efekt tego co zrobiłeś
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:19 |