![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Prosze o jakies wskazówki jakzmodyfikować ten skrypt, aby po kliknieciu na załącz kolejny plik wyskakiwała nowa linia z polem na plik oraz polem do ktorego moge wprowadzic jakas liczbe oto skrypt js: Kod <script type="text/javascript"> <!-- function dodaj_element(kontener){ var znacznik = document.createElement('input'); znacznik.setAttribute('type', 'file'); znacznik.setAttribute('name', 'plik[]'); var kontener = document.getElementById(kontener); kontener.appendChild(znacznik); } //--> </script> oraz formularz html: Kod <form enctype="multipart/form-data" method=post action="add_foto.php"> <table bgcolor=#cccccc> <tr> <td>Zdjęcie</td> <td>Ilość:</td> </tr> <div id="pliki"> <tr> <td><input type="file" name="plik[]" /></td> <td><input type="text" name="ile[]" size="3" /></td> </tr> </div> </table> <div> <input type="button" value="Załącz kolejny plik" onclick="dodaj_element('pliki');" /> <input type="submit" value="Wyślij" /> </div> </form> Probowalem dodawac do skryptu js znacznik2, ale nic to nie dalo Kod var znacznik2 = document.createElement('input'); znacznik.setAttribute('type', 'text'); znacznik.setAttribute('name', 'ile[]'); Jesli ktos ma jakis pomysl bede wdzieczny Ten post edytował leos 11.03.2008, 12:06:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że dobrze kombinujesz. tylko czemu w
przypisujesz do znacznika a nie do znacznika2? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Głupi blad zrobilem...
Mam teraz: Kod <script type="text/javascript"> <!-- function dodaj_element(kontener){ var znacznik = document.createElement('input'); znacznik.setAttribute('type', 'file'); znacznik.setAttribute('name', 'plik[]'); var znacznik2 = document.createElement('input'); znacznik2.setAttribute('type', 'text'); znacznik2.setAttribute('name', 'ile[]'); znacznik2.setAttribute('size', '3'); var kontener = document.getElementById(kontener); kontener.appendChild(znacznik); kontener.appendChild(znacznik2); } //--> </script> Wyswietlaja mi sie juz 2 takie okienka jakbym chcial, ale jak zrobic, aby byly one dodawane do tablicy, lub chocby dodawane pod tablica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego^ . Pisane z palca. Ale mam uwagi do kodu: Wstawienie diva pomiedzy wiersze tabeli wydaje mi się niepoprawne i chyba takie jest. Ja bym przeniósł id='pliki' do <table> a diva o tym id wyrzucił. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie dziala ten kod JS.
Zrobilem z tym div-em jak pisales, teraz juz wyswietla sie wszystko w tabeli, ale nie jest sformatowane. Po dodaniu nowego pliku tablica sie rozsuwa |
|
|
![]()
|
|
Eh.. Pisało, że kod był z palca (czyt. z pamięci). Pomyliłem się trochę z znakami =.
Wersja poprawiona poniżej. A na przyszłość korzystaj z FireBug (wtyczka do FF), jakbyś miał to od razu wyłapiesz, gdzie się pomyliłem.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 02:55 |