![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2008 Skąd: Babimost Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam !
Skrypt ten ma za zadanie uaktualnić dane użytkownika w bazie MySQL, po wpisaniu danych do formularza i zatwierdzeniu otrzymuję 404 - Not Found. Tzn. chyba brak strony do wyświetlenia, jednym słowem proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coś nie wyszło ci z:
Kod <form action="update_account".php method="post"> powinno być chyba: Kod <form action="update_account.php" method="post"> ?PS i no coćba dla formalności form powinien mieć jakiegoś name'a ![]() PS2 - korzystasz tez z sesji,a nigdzie nie widze u Ciebie session_start();? (ok, już spoko - nie zauważyłem includów na początku strony. chyba juz pora położyc się spać ![]() Ten post edytował nitek 10.03.2008, 22:24:14 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam gdzie zaznaczyłem po co ci " ? Moze niemasz tej strony na serwerze... Edit nitek szybszy ![]() Ten post edytował conix 10.03.2008, 22:21:50 -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
Jeśli nie pomogłem kliknij na Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2008 Skąd: Babimost Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pomogło, ale tym razem mysql(error)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób w kodzie echo tego sql'a, w którym pokazuje Ci, że masz błąd i wklej tutaj - będzie łatwiej
![]() podejrzanie wygląda np. zapytanie:
Co to za nawiasy? Poza tym daj podkreslenie: $_SESSION... ! trosyke bałaganu masz w tym kodzie ![]() Ten post edytował nitek 10.03.2008, 22:39:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A to mi przybiłeś... jak podpowiesz jak to zrobić to bardzo chętnie...
![]() Uczę się dopiero, korzystam z książki HELIONu "PHP, Apache, MySQL od PODSTAW" więc proszę o wyrozumiałość, staram się jak mogę większość problemów rozwiązywać samemu, ale sami wiecie jak to jest kiedy po kilku godz. przeglądarka uparcie wyświetla błąd.. ![]() Ten post edytował Rysiol 10.03.2008, 22:42:17 |
|
|
![]()
|
|
oj kolego - podstaw się nie ma
![]() jeśli wyświetla ci, że masz błąd w zapytaniu (bo tak się domyślam. chybaże masz bład połaczenia z bazą), to pokazuje ci, w której linii masz ten bład. daj pod tym zapytaniem wówczas np. echo $quety zaraz pod tym zapytaniem ($query to zapytanie które przytoczyłem post wyżej). I najlepiej wklej tu treść błędu jaki Ci się pojawia... PS - spojrz na mój post wyżej, bo edytowałem pare razy, a kilka błedów znalazłem... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Po kilknięciu na Zaktualizuj, pojawia się:
Witaj na stronie użytkownika ! Tutaj uaktualnisz swoje dane. mysql_error trochę tak jakby ten błąd był wyświetlany jako napis, a nie generowany przez rzeczywisty błąd, mogę się mylić.. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak ma byc
Zjadles () glodny byles? -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Rzeczywiście... jest Ok.. ale...
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' WHERE username = '' AND password = (PASSWORD('roberto1'))' at line 1 ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście... jest Ok.. ale... You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' WHERE username = '' AND password = (PASSWORD('roberto1'))' at line 1 ![]() Widać zmienna $_SESSION['user_login'] nie ma wartości .. no chyba, że tam nie dodałeś _ pokaż raz jeszcze cały kod po poprawkach będzie łatwiej niż zgadywać co się teraz tam znajduje. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 7 Dołączył: 17.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Nadal to samo... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl sobie na początku skryptu tablicę $_SESSION i zobaczysz czy dane są tam gdzie powinny i w takiej postaci jak powinny być.
Polecam
dla większej przejrzstości. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Gdzie dokładnie to wkleić..
![]() ![]() Wkleiłem intuicyjnie i otrzymuję: Array ( [user_logged] => Robert [user_password] => roberto1 ) Imię: Nazwisko: E-mail: Jednak gdy wpiszę nowe dane i potwierdzę.. You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' WHERE username = 'Robert' AND password = (PASSWORD('roberto1'))' at line 1 Ten post edytował Rysiol 11.03.2008, 22:24:14 |
|
|
![]()
|
|
Gdzie dokładnie to wkleić.. ![]() ![]() to zrób tak:
i pokaż całe stworzone zapytanie -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Wyświetla się:
UPDATE user_info SET first_name = 'Ania', last_name = 'Aniula', email = 'rysiol@onet.eu', ' WHERE username = 'Robert' AND password = (PASSWORD('roberto1'))Twoje dane zostały zaktualizowane ! Powrót do mojego profilu. Jednak dane nie aktualizują się ![]() kiedy wracam do profilu nadal wyświetla mi stare dane użytkownika... Ten post edytował Rysiol 11.03.2008, 23:03:49 |
|
|
![]()
|
|
zmień zapytanie na powyższe .. za dużo o , i ' miałeś w swoim. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
To samo... przypomnę kod, bo trochę się pozmieniało przez ten czas..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 22:09 |