![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce aby na stronie było zmiana hasła urzytkownika. Od 2 dni nic nie moge wymyśleć,bo nie wiem jak porównac istniejące hasło do hasła z bazy.
Mam tablice usere, a w niej pola:user_haslo, user_login. Tu mam kod który napisałem:
Z gury dzieki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc najprostszy skrypt powinien wyglądać tak
1)łaczysz się z bazą 2) Robisz formularz 3) Przesyłasz dane i uaktualniasz rekordy w bazie, czyli podajesz login i hasło użytkownika w formularzu, nastepnie ładujesz zapytanie Kod $haslo = $_POST['haslo']; //przeslane z formularza $login = $_POST['login']; //przeslane z formularza mysql_query("UPDATE `users` SET `haslo` = '$haslo' WHERE login = '$login''); echo 'Haslo zmienione!'; Najprosciej to mozesz tak zrobić. Oczywiście podałem Ci tylko przykład. Pozdrawiam. Ten post edytował Maciekbjw 10.03.2008, 21:30:04 -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mniej wiecej cos takiego ja tak robie w cms'ie oczywiscie filtruje dane i robie wszystkie sprawdzenia -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
marcio masz dobrze (tylko źle postawiłeś jedna kropkę nie w tym miejscu) tylko jak masz logowanie na cookie a ja mam właśnie logowanie na sesje i właśnie nie wiem co w stawić przy WHERE user_login =
![]() Ten post edytował DamianLii 11.03.2008, 16:32:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kropke wiem ze mam zle bo kod dalem ze starje wersji i mialem addslashes zam iast tego mysql_real_escape_sttring zmienilem i nie zuaywazylem a jak to roznica ze masz na sesjach zamiast $_COOKIE dajesz $_SESSSION['nazwa_sesji']; albo przypisujesz ja do zmiennej i dopiro dajesz
![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:09 |