![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcialem wykorzystać (przerobić ) kod nospor'a ale nie potrafie go zastosować u siebie. Chodzi mi iż mam (skrót kodu)
i teraz zależy mi by dźwięk uruchomił się jak nastąpi zmiana wyniku (id="wynik"), teraz jest po kazdym odświeżeniu strony Ten post edytował grzegorz_g 10.03.2008, 21:24:41 -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podpowiedź. zamiast samej biblioteki ajaxowej zainteresuj się jakimś frameworkiem javascript. Polecam jQuery i Prototype. Dzięki temu znacznie łatwiej będzie Ci wykonywać/przechwytywać zdarzenia.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam wlasnie jquery, ale za bardzo nie wiem jak mi to ma pomoc w moim problemie
-------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro masz jquery to po co używasz advajax'a? zrób to w jquery. przechwyć zdarzenie zwrotu danych via ajax i odegraj swój dzwięk. proste
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To
wrzuć do: onSuccess czyli:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie o to chodzi, bo ja to mam uruchamiane co 1s
window.setInterval(wynik,1000); zalezy mi by dzięk pojawil sie w momencie zmiany w tym divie -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
a przetestowałes ten kod? chyba nie - bo jesli dobrze tłumaczysz to działa z założenia tak jak powinien
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
oczywiście że testowalem, ale teraz jest efekt odgrywania sygnalu co sekunde
a przeciez nie o to mi chodzi - za każdym razem gra sygnal. Mi chodzi jak juz wspomnialem kilka razy, by ten dzwięk pojawil sie tylko w momencie gdy w divie nastapi jakas zmiana (następuje wtedy gdy w bazie zmienie wynik np. 0:0 na 1:0, i dopiero w tym momencie ma pojawić się sygnal) -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
prosta przeróbka
gdzies na początku kodu Kod var tmp_wynik=''; a później zamiast starej metody Kod advAJAX.setDefaultParameters({ teraz ok?
onSuccess : function(obj) { if (obj.responseText!=tmp_wynik){ document.getElementById(obj.tag).innerHTML = obj.responseText; var sbs = document.getElementById("sounddiv"); sbs.innerHTML="<embed src='images/open.wav' hidden=true autostart=true loop=false>"; } } -------------------- |
|
|
![]()
|
|
taki kod js i niestety nic nie wyswietla w <div id="wynik"></div> -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
ja się nie dziwie - czegoś mu brakuje
widze że kompletnie nie chce Ci sie myślec - niech strace.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 00:59 |