![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Mam ogromny kłopot i mimo google nie potrafię sam tego znaleźć. Otóż chciałbym zrobić coś takiego: Na stronie umieścić guzik/przycisk, po kliknieciu którego, w formularzu wyświetli się jej źródło - kod html ze wszystkimi znacznikami itp. Widziałem takie rozwiązanie w wielu miejscach i wydaje mi się, że wykorzystana jest tu JS, ale pewności nie mam. Wykombinowałem coś podobnego, ale na localhoscie , owszem pokazuje całe żródło, z tym, że również z <pre> Tak wygląda kod zrodlo.php:
... a tak na stronie: Zawartość strony do wyświetlenia to tabelka 3 kolumny i 3 wiersze. (to co widać w kodzie html) Jest prawie dobrze, bo kod strony się pojawia, ale widać też to <pre> - to na localhoscie. Na serwerze wynik jest taki : zrodlo.php Bardzo proszę o podpowiedź, czego szukać ![]() Zależy mi na wyświetleniu żródła strony w formularzu, ale bez dodatków, sam czysty kod. Z góry dziękuję ![]() Ten post edytował BatGraf 9.03.2008, 19:05:48 -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj takie coś:
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie
![]() nki1980 - działa ![]() ![]() evt - działa ![]() ![]() _____________ "...daj palca .. ![]() Tak, te sposoby są właśnie takie, jak szukałem, ale okazało się, że jestem pierdoła i szukałem nie w tym kierunku :| Jednak powinno pokazywać kod źródłowy strony. Do pliku zapisywane są skrypty php, a przecież mi chodzi głównie o sam kod jaki widzi przeglądarka czyli sam html i css. Wiem, że wygląda na to, że marudzę, ale czy jest możliwość wyświetlenia kodu źródłowego aktualnej strony? Nie ze skryptami php, ale już wynik - sam html i css ? Jakgdyby guzik "pokaż źródło" i cały kod w formularzu poniżej. Stawiam piwo ![]() ![]() ![]() Ten post edytował BatGraf 9.03.2008, 19:51:42 -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:58 |