![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
domene mam w DynDns z włączonym wildcard (*.domena.pl). W htdocs/.htaccess ustawiam sobie: Cytat RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_HOST} !^domena\.ath\.cx$ RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(.*)\.domena\.ath\.cx$ RewriteRule (.*) /Konta/%2/$1 No i prawie działa. Dlaczego prawie? Bo jeśli mam katalog /htdocs/Konta/cos/ i w nim index.php i próbuje wejść cos.domena.ath.cx to wywala mi błąd 500, ale jeśli w katalog wrzuce plik .htaccess (pusty, 0 bajtów) to działa wszystko ładnie. Powiem szczerze, że jest to denerwujące, że w każdym katalogu musiałbym mieć .htaccess ;/ Ma ktoś jakieś pomysły? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
To stwórz sobie pusty plik .htaccess w katalogu Konta. Na razie nic innego do głowy mi nie przychodzi. Twój kod wygląda na poprawny, jak będzie mi się chciało to później popatrzę jak to u mnie wygląda.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najgrosze jest to, że nie tylko do Konta musze stworzyć ten plik. Musiałbym do wszystkiego... nawet do katalogów obrazków bo wchodząc przez cos.domena.pl odwołuje się do htaccessa. W sumie mógłbym przelecieć wszystkie katalogi i to ustawć, ale to nie rozwiązanie problemu. ;/
Dla zobrazowania: - Konta -- Bim -- StronaX ----- Images -- StronaY ----- WWW ---------- Images i Do wszystkiego musiałbym wstawić pusty htaccess ;/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
.htaccess działa także dla podkatalogów, więc jeśli stworzysz go w katalogu Konta, ustawienia będą zastosowane również dla katalogów Bim, StronaX, Images, itp...
|
|
|
![]()
|
|
Myślałem, że nie działa, bo jednak okazuje się, że musi być
Cytat RewriteEngine on Dzięki wielkie ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 03:00 |