![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszkę się bawię w PHP i akurat chciałem wyświetlić listę plików (tylko pliki tekstowe) w folderze. W treści zawartość jest pooddzielana separatorem. Chcę wyświetlić tylko pierwszą wartość z każdego pliku. Tak póki co wygląda skrypcik, wyświetla listę plików wraz z odnośnikiem do nich:
jak do tego skryptu mogę dodać otwieranie każdego pliku oraz wyświetlenie pierwszego pola do separatora? tutaj mam również skrypt wyświetlający zawartość poszczególnego pliku:
Chcę wyświetlić $exp[0] przy spisie plików, jak można to połączyć? Próbowałem na kilka sposobów, ale wyskakują błedy PHP ![]() -------------------- =)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszym kodzie, obok (przed lub po, jak wolisz) linijki echo możesz wywołać echo file_get_contents('pliki/'.$file);
Wyjaśnij o co chodzi Ci z tym separatorem. Ten post edytował l0ud 9.03.2008, 13:02:04 -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odp, jednak przy file_get_contents wyświetla mi całą treść pliku.
Z separatorem chodzi o to, że w każdym pliku są przechowywane poszczególne dane, przykladowo: tytuł[separator]treść[separator]podpis Zależy mi teraz na tym, żeby wyciągnąć i wyświetlić tylko pierwszy wpis (tytuł), bez wyświetlania pozostałej treści pliku. Na skrypcie chciałem, żeby wyglądało to tak:
Próbowałem jakby połączyć te dwa skrypty, ale wyświetlał mi tylko treść pliku, do tego całą. -------------------- =)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy chodzi Ci o coś w tym stylu?
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki, kod wydaje się w porządku i dokładnie to, o co chodziło, tylko nie wiem czemu serwer wyrzuca mi pustą stronę... :|
Jak usunę cały kod php, to strona wyświetla się prawidłowo. -------------------- =)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
http://www.egrafik.pl/manual-php-2006/function.scandir.php nie bedzie szybciej??
Jednak nie wiem czy onrze robie to tylko idea P.S nie dalem linku Ten post edytował marcio 9.03.2008, 14:49:04 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
No tak... Kod pisałem od ręki i nie zauważyłem braku jednej klamry:
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
wyświetla się jeden, pusty link z odnośnikiem do "Array.html" l0ud - dzięki, działa! ![]() Ten post edytował Vitoss 9.03.2008, 14:57:54 -------------------- =)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:44 |