![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie pytanie
Kod <form action="" method=POST> <select name="jaka"> <option value = "a">Dane Osobowe</option> <option value = "b">Loginy</option> <option value = "c">Komplety Opom</option> </select> <input type="button" value="Pokaz" onclick="javascript:location.href='przeglADMIN.php?jaka=a'"> </form> jak przerobic aby wartosc przekazywana po nacisnieciu zmieniala sie w zalenznosci co wybiore a nie na stale przypisana wartosc jak pokazalem po wyzej onclick="java script:location.href='przeglADMIN.php?jaka=a'" ![]() |
|
|
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
No tak jak robisz, to masz przeładowanie, więc możesz równie dobrze po prostu w action="" wstawić link, a na tej następnej stronie(lub po przeładowaniu) robić switch.
Jeśli chcesz dynamicznie, to możesz zrobić trzy div'y pod formularzem, do każdego ładować zawartość i ustawiać style na hidden, usunąć przycisk i w select dać onchange. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mogl troche jasniej..
![]() ![]() |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
A czego nie rozumiesz? Chcesz dynamicznie czy z przeładowaniem to robić?
|
|
|
![]()
|
|
wolalbym dynamicznie
![]() ![]() Ok zrobilem z przeladowaniem strony tylko ze jest maly problem poniewaz mam zrobione stronicowanie wynikow i jak nacisne na link Kod <a href="index.php?menu=przeglADMIN&strona='.($j).'">[ '.($j).' ]</a> to pokazuje mi sie z powrotem strona z form ale bez tabel na dole. jak to zmienic?? Moze ktos mi wytlumaczy jak to zrobic dynamicznie Mr. Wieviór moze pan mi pomoze.. Pozdrawiam i z gory dziekujeOk zrobilem z przeladowaniem strony tylko ze jest maly problem poniewaz mam zrobione stronicowanie wynikow i jak nacisne na link Kod <a href="index.php?menu=przeglADMIN&strona='.($j).'">[ '.($j).' ]</a> to pokazuje mi sie z powrotem strona z form ale bez tabel na dole. jak to zmienic?? Moze ktos mi wytlumaczy jak to zrobic dynamicznie Mr. Wieviór moze pan mi pomoze.. Pozdrawiam i z gory dziekujesorry ze dwa razy to wpisalem co mi net zle przesyla pakiety.. |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
W head wstaw:
Kod function changeBox(name) { document.getElementById('a').style.display='none'; document.getElementById('b').style.display='none'; document.getElementById('c').style.display='none'; document.getElementById(name).style.display='block'; } Pod formularzem tworzysz trzy divy: a, b, c, każdy z style display='none'. Spróbuj w option dać: onclick="changeBox('a'); return false;", potem b i c. Nie jestem pewien czy tak zadziała. Poszukaj czegoś w necie na temat zmiany zawartości diva w zależności od select. Na pewno znajdziesz. |
|
|
![]()
|
|
znalazlem cos w necie dzieki z gory i dla zainteresowanych zostawiam linka http://www.skrypty-javascript.net/javascript/47.php Pozdro
mam kolejny problem poniewaz uzylem przykladu z postu poprzedniego. Swietnie dynamicznie wyswietla mi tabele ale mam stronicowanie uzyte do wyswietlania tabel i teraz nie wiem jak to zrobic zeby przechodzilo mi do kolejnych stron danej tabeli Kod $opo = mysql_num_rows($opon); nie wiem co wpisac w tych linkach do kolejnych stron. moze ktos pomoze? Juz i tak mi bardzo pomogliscie i jestem dumny z tego ze jeste czlonkiem tego forum $na_strone = 8; $loger = ceil ($opo / $na_strone); $j=1; echo '<a href="index.php?menu=przeglADMIN&strona='.($j).'">[ '.($j).' ]</a>'; for ($i = 1; $i < $loger; $i++) echo '<a href="index.php?menu=przeglADMIN&strona='.($i+1).'">[ '.($i+1).' ]</a> '; //tak wyswietlasz numery; if (!isset($_GET['strona'])) $strona = 1; else $strona = (int)$_GET['strona']; ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:59 |