![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Planuje w wolnej chwili zrobic filtrator maili do baz z moich forów, jednakże część z nich to bezwartościowe boty. Zapewne wielu z Was sie z nimi spotkało - i to moja prosba o pomoc: Jakie wyjątki zastosowac dla foltrowanych maili? Oto mój pomysl - myślę, że tezeba go udoskonalic - ale nie znam wiecej popularnych poczt mailowych zagranicznych. Wedjug mojego pomyslu filtr ma przepuszczac dalej maile w ktorych: - końcówka - '.pl' - zawierają - '@gmail.com' - zawierają - '@yahoo.com' Co dodac? Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi co o walidacje maila? Użyj wyrażeń regularnych. Tematów o tym na forum od multum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tak.. ale nie o to pytam..
Chodzi o to.. ze nie znam - np - popularny mail, na którym sie Polacy rejestrują - np - supermail.com - nie chce tego wyrzucić - bo może okazać się przydatne.. w tą stronę - nie pytam sie o skrypt. Ten post edytował adil 8.03.2008, 11:34:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a jeśli ktoś ma email w swojej domenie ? Wtedy meil mu nie przejdzie. Użyj wyrażeń regularnych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jeśli ktoś ma maila nie w domenie a np. na adresie ip?
|
|
|
![]()
|
|
Maryjko kochana...
nie o to chodzi.. Użycie wyrażeń regularnych - ok! Mam zamiar ich użyć. Ale chodzi o to, że mam liste maili i chce z nich wykluczyc maile spworzone przez boty - ktore opiejają się na '.ru', '.cn', '.cc', czesto '.fr' (na yahoo.fr), i na jakis dziwnych kombinacjach np. '.*' gdzie *-jeden znak.., lub np. '@extramail.com'.. Chce przefiltrowac tą listę pod względem poprawnosci maili. I pytam się w tym temacie Was, drodzy userzy, jakie znacie popularne - dzialajace poczty zagraniczne - aby ich nie wyfiltrowac - dodając do gamy 'poprawnych'. Póki co nieusunięte zostaną - wedlug moich mysli - maile, ktorych koncowka to '.pl' i te z gmaila i yahoo. Mam nadzieje, że już rozumiecie o co chodzi... Więc - już sam doszedlem kolejnych wniosków: nie można filtrowac '.eu' (np. interia.eu, onet.eu) a także '.co.uk' czy spotkaliscie sie kiedys z spam-mailami z tych domen ? Ten post edytował adil 8.03.2008, 14:30:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Maryjko kochana... Jezu.. ale ty dalej walisz głupotami. Odpowiedz na pytanie które ci zadali ~Moli i ~Jabol, albo zamykam tą farsę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@adil: jakkolwiek tego nie zrobisz i tak będzie źle. Zawsze się trafi ktoś kto ma narmalny mail na stronie z której filtrujesz spam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To samo w drugą stronę. A co jeśli ktoś ma konto na poczcie która uznałeś za spam ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie lepiej jakiś token, którego robot nie przeskoczy?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tokeny nie daja 100% pewnosci ale zawsze jest to jakies zabezpieczenie
![]() ![]() Ten post edytował Piniek 8.03.2008, 20:01:01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@1010 - Każdy token da się obejść
![]() http://web2.mohebo.pl/2008/02/28/mechanizm...google-zlamany/ a co do tokentów to jeszcze: http://www.webaudit.pl/blog/2006/captcha-nie-uzywaj/ |
|
|
![]()
|
|
Cytat @1010 - Każdy token da się obejść Ta.. tylko jakim kosztem :P |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jezu.. ale ty dalej walisz głupotami. Odpowiedz na pytanie które ci zadali ~Moli i ~Jabol, albo zamykam tą farsę. Jeżeli ktoś ma domene w PL to nie wyhaczy jego maila - jeżeli nie - to nie bede mial go na liscie. I... tokken: nie w tą stronę - mam już liste maili, lecz są w niej te - stworzone przez boty. Ubytek kilku procent uczciwych maili nie jest dla mnie czyms wielkim... trudno - cos za cos.. Czyli. Póki co - jako dobre bedę traktowal: wszystkie z '.pl' wszystkie z '.eu' wszystkie z '.co.uk' (w koncu coraz wiecej Polaków w Anglii ![]() zawierające '@gmail.com' zawierające '@hotmail.com' zawierające '@yahoo.com' Pomóżcie... co dodać jeszcze? I - widze - ze czesc z Was mnie nie rozumie nadal - nie chce filtrowac maili przy rejestracji - chce tylko przefiltrowac moją listę mailingową. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co ci szkodzi wysyłać swój mailing też do botów? Bez sensu.
-------------------- if(function_exists("zrozum_kobiete")){
echo "Niemożliwe!"; exit;} |
|
|
![]()
|
|
@adii - Utrudniasz życie ludziom z meilami w domenie np. com,net,org,info etc. NIe tak się tworzy strony.
|
|
|
![]()
|
|
A co ci szkodzi wysyłać swój mailing też do botów? Bez sensu. Jeżeli ich odsetek to kilkadziesiąt tysięcy maili... To szkodzi - zawala tylko SMTP. Cytat @adii - Utrudniasz życie ludziom z meilami w domenie np. com,net,org,info etc. NIe tak się tworzy strony. Widzę, że nie przeczytałeś mojego poprzedniego posta - ludzie z takimi mailami zarejestrują się bez problemu... Nie mówię tu o filtracji maili przy rejestracji... Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
@adil: o co Ci chodzi? Teraz to sobie pomyślałem, że szukasz sposobu na zrobienie systemu spamowego i szukasz maili potencjalnych odbiorców.
|
|
|
![]()
|
|
Bez komentarza
![]() Nie piszę spamerskich botów... LOL huuuhuuuu.. o co w ogole mnie posądzacie.. Dobrze.. dzięki - tokkeny z pewnością zastosuję przy moim kolejnym serwisie. Jakoś sobie poradzę.. Pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy chcieli mi pomóc! AB |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:00 |