![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 4 Dołączył: 6.02.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Jak widzieliście w ostatnim moim temacie zrobiłem razem z wami panel rejestracji w mysql...Zaczełem pisać skrypt logowania..Pokaże cały kod jaki zrobiłem i razem moze jakoś go Uleprzemy...Bo coś mi nie działa...Chce do w pętelce If jakoś umieścić...
formularz
Acion ![]()
To pomoże Ktos...Bo nie wiem jak to w pętli umieścić... chodzi mi o to
To pomoże Ktos...Bo nie wiem jak to w pętli umieścić... chodzi mi o to
Ten post edytował Rash 7.03.2008, 11:46:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno być tak
Bo Ty tego nie porównujesz tak jak w if, a i "if" to nie jest pętla.
Samo mysql_query nic Ci nie da. Zobacz np. http://pl2.php.net/mysql_fetch_array Natomiast jeśli chodzi o if trzeba porównać dane z post z danymi z mysql i ewentualnie stworzyć ciastko bądź sesje. P.S Moim zdaniem Twoje zapytanie nie ma sensu. -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
Zrób to, a osiągniesz sukces. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 4 Dołączył: 6.02.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
no własnie...Dlatego prosze was o Skrypt...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no własnie...Dlatego prosze was o Skrypt... ![]() Gotowca ? Tego nie uświadczysz .. dostałeś link do manuala przeczytaj co tam prawią .. spróbuj samemu i napisz jak Ci wyszło. Jak nie wyjdzie to pomożemy dalej. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Może Tak...Na dobrej drodze jestem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może Tak...Na dobrej drodze jestem? Błądzisz ... zajrzałeś do manuala ? Po pierwsze dalej masz błąd z == zamiast = Po drugie sprawdź dokładnie jakie parametry przyjmują funkcje mysql_query, mysql_fetch_array i co te funkcje zwracają. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem jak to ułożyć....Pomóż Prosze... Ten post edytował Rash 7.03.2008, 13:01:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale i tak jest dosyć poważny błąd, po pierwsze podatność na atak, po drugie należy login i hasło sprawdzić jednym zapytaniem. |
|
|
![]()
|
|
Przyznaj się sprawdzałeś link który został podany parę postów wyżej
![]() Jakbyś to zrobił byś zobaczył :
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Dalej mam błąd :/
Powód edycji: podawanie dostępu do mysql'a nie jest zbyt mądre
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WHERE login = $login AND haslo = $haslo
zamiast WHERE login = $login WHERE haslo = $haslo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz błąd to może napisz jaki!!!
Stosuj or die(mysql_error());
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dalej błąd wyskakuje :/
Powód edycji: podawanie dostępu do mysql'a nie jest zbyt mądre
|
|
|
![]()
|
|
jaki błąd ?
Edit: no tak, a ' przy wartościach szukanych w bazie gdzie zgubiłeś? ![]() Ten post edytował netmare 7.03.2008, 13:23:01 |
|
|
![]()
|
|
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/sites/yoyo.pl/b/i/biznestest/zal.php on line 9
Unknown column 'bermis1' in 'where clause' Mam tak baza->tabela->1|xxxxx|xxxxx |
|
|
![]()
|
|
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/sites/yoyo.pl/b/i/biznestest/zal.php on line 9 Unknown column 'bermis1' in 'where clause' Mam tak baza->tabela->1|xxxxx|xxxxx Po pierwsze nie podawaj dostępu do bazy ... ![]() Po drugie zastosuj ' w zapytaniu jeżeli wstawiasz sprawdzasz kolumnę typu varchar ... a pewnie takowe jest login i password
Powyższy sposób może jest nadmiarowy ale uczy co jak powinno wyglądać i jak zachowywać kolejność ' i " w php ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Ps: To baza testowa możecie się nią bawić
![]() To mój błąd:Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /var/www/sites/yoyo.pl/b/i/biznestest/zal.php on line 6 a to aktualny kod... ![]()
I dalej mi nie działa xP Ten post edytował Rash 7.03.2008, 13:41:34 |
|
|
![]()
|
|
Ps: To baza testowa możecie się nią bawić ![]() To mój błąd:Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/sites/yoyo.pl/b/i/biznestest/zal.php on line 9 a to aktualny kod... ![]()
I dalej mi nie działa xP Brak słów .. do manuala marsz i zobaczyć co przyjmuje jako parametr funkcja mysql_query .. która tutaj skutecznie wywaliłeś ... Myśleć ... myśleć .. to nie boli .. a jak zaczyna boleć to dać sobie spokój z programowaniem i poszukać innego hobby. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz brakuje mysql_query(). Poczytaj w manualu jak wykonuje się podstawowe zapytania bo nawet tego nie wiesz.
-------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
Zrób to, a osiągniesz sukces. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:48 |