![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie mam dwie tabele o nazwach: TYT_TEKST2D i TYT_PARAMETRY.
W tabeli TYT_tekst2d jest kolumna wartosc, a w tabeli tyt_parametry kolumna nazwa. W kolumnie nazwa są warości np: telefon kontaktowy i uwagi W kolumenie wartość są ich parametry czyli np: 508439393, ciekawe pytanie. Jak zadać zapytanie Select tak abym uzyskał telefon kontaktowy i uwagi w osobnych kolumnach. Z tego co wiem trzeba tego dokonać na podzapytaniach select. Proszę o pomoc!!!. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
można zrobić podzapytaniem można zrobić unionem można napisać funkcję. rozwiązań mnogość. chcesz podzapytaniem? Otworz ksiazke od oracle w sekcji selecty zagniezdozne tudzież podzapytania.
Pokaz selecta, ktorym probujesz to zrobić i ci nie wychodzi, pokaz creaty tabel. A nie rzucasz temat i liczysz ze dostaniesz gotowe. -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
ale liczba chwil, ktore zapieraja dech w piersi" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
pawello0703 kto przy zdrowych myślach trzyma w jednym atrybucie takie informacje jak telefon kontaktowy i uwagi !? Widzę, że dopiero zaczynasz przygodę z bazami danych ![]() pozdrawiam munky -------------------- Strony www, tworzenie stron www - Florystyka, kwiaty, projektowanie ogrowdów - Forum: hurtownie dnaych, eksploracja danych, bazy danych - Odzież, Odzież damska, odzież męska - Internetowe złote myśli
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2008 Skąd: óć Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeśli to jest schemat który już istniej i działa to dość dziwnie wygląda. Jeśli go tworzysz to poczytaj w necie jak można to zrobić sprytnie żeby wszystko miało ręce i nogi.
-------------------- Kiedy szukasz pomocy z baz danych wejdź na oracle help. A jeśli interesują cię wszystkie oracle funkcje lub tylko oracle substring , oracle to_char , oracle lower , oracle upper , oracle nvl to odwiedź powyższe strony.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:43 |