![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Siedzę cały dzień nad jednym szczegółem i nie mogę go rozwiązać. W skrócie to wygląda tak:
1) Pobieram plik z internetu kopiujac kazdy znak fgetc i zapisuje do pliku 2) Konwertuje zakodowana strone w ISO-8859-2 na UTF-8 funkcja iconv 3) Szukam wzoru w znalezionym pliku i towrze tablice dopasowan preg_match_all 4) Kasuje niepozadane znaki takie jak spacje, ukosniki, pytajniki itp.. preg_replace 5) ucinam polskie ogonki wlasna funkcja WYNIK: okazuje sie ze wszystko dziala w porzadku, wyswietla sie tak jak chce, otrzymuje ciag bez niepozadanych znakow z jednym wyjatkiem zawsze zostaje cudzyslow ", po prostu nie da sie go usunac. Moze wie ktos dlaczego? uzywalem roznych wzorow $wzor = '/[\"]+/'; $wzor = '/[\x22]+/'; $wzor = '/["]+/'; jednak nic nie skutkuje. Ponizej umiesczam skrocona do minimum wersje programu. Może ktos mnie wyratuje z problemu...
problem rozwiązany pomogła linijka (w kodzie był również błąd, ale tylko w pliku testowym w 10 linii powinno być $zrzut3[$i]=pllib_cut2 ($zrzut3[$i]);) Rozwiązanie: CODE $zrzut=str_replace ( " & q u o t e ; ","\"",$zrzut); Ten post edytował dobmar 7.03.2008, 15:22:40
Powód edycji: dodalem tag i bbcode (cysiaczek)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:09 |