![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaznaczam duzo kodu bedzie...
wyslij.php: [php:1:47c1bf9f65] <? session_start(); $conn = mysql_connect("serv", "user", "pass") or die ("Nie można połączyć się z bazą danych"); mysql_select_db ("siecbud") or die ("Nie można połączyć się z tablicą!"); $add="INSERT INTO f_baza(nazwa, stanowisko, miasto, ulica, kod, tel_stc, tel_kom, faks, email, www, mi_miasto, mi_ulica, mi_kod, nowy, uslugi, sprzedaz) VALUES( '".$_SESSION['df_nazwa' ]."', '".$_SESSION['df_stanow' ]."', '".$_SESSION['df_miasto' ]."', '".$_SESSION['df_ulica' ]."', '".$_SESSION['df_kod' ]."', '".$_SESSION['df_telstc' ]."', '".$_SESSION['df_telkom' ]."', '".$_SESSION['df_faks' ]."', '".$_SESSION['df_email' ]."', '".$_SESSION['df_www' ]."', '".$_SESSION['mi_miasto' ]."', '".$_SESSION['mi_ulica' ]."', '".$_SESSION['mi_kod' ]."', '".$_SESSION['nowy' ]."', '".$_SESSION['uslugi' ]."', '".$_SESSION['sprzedaz' ]."')"; $res = mysql_query($add) or die ("Nie można wykonać zapytania!"); ?> [/php:1:47c1bf9f65] i chodzi o to ze uslugi i sprzedaz (to pola typu SET) nie dzialaja mi... wartosci: uslugi: set('us_dom_j', 'us_dom_w', 'us_obm') sprzedaz: set('inst_wod', 'inst_kan', 'inst_co', 'inst_op', 'inst_ast', 'inst_kot') tak mam zadeklarowane dla uslug formularze (tu przyklad dla uslug) [xml:1:47c1bf9f65] <input type=checkbox name=zestaw_us[0] value=us_dom_j> Domy Jednorodzinne<br> <input type=checkbox name=zestaw_us[1] value=us_dom_w> Domy Wielorodzinne<br> <input type=checkbox name=zestaw_us[2] value=us_obm> Obiekty biurowo-magazynowe<br></div> [/xml:1:47c1bf9f65] co dziwniejesze "nowy" tez jest set tylko ze tam jest wartosc 'tak','nie' i ktoras z tych wartosci idzie przez formularz bezposrednio wiec dziala, wiec zapewne chodzi o to ze zle wpisuje dane .. wiec pytanie brzmi: JAK DODAĆ/POBRAĆ dane z pola "SET"(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? z gory dziekuje za pomoc! p.s. ja bede siedzial tu z 15min wiec jesli jakies watpliwosci to odpisze odrazu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) [/b] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:18 |