![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem sobie skrypt który można umieścić na swojej stronie i dzięki niemu dodać do mojej bazy na innym serwerze wpis do księgi, te dodane wpisy są wyświetlane na stronie osoby która zarejestrowała u mnie księge gości. problem polega na tym że wyszukuje numer sesji bezproblemu etc... kod mam taki:
Problem polega na tym że wyświetla że dodano wpis, a nie dodaje go, co może być nie tak? Plik dodaj_wpis1.php jest odpowiedzialny za dodanie wpisu, a dodaj_wpis jest z formularzem do wypełnienia. Skrypt wyszykuje numer identyfikacyjny sesji i wraz z innymi danymi przekazuje go do pliku dodaj_wpis1.php. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nigdy nie używałem cURL, ale czy nie powinno tam być curl_setopt($ch,CURLOPT_POST,1); albo jakoś tak?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nigdy nie stosowałem tego co napisałeś i we wszystkich przypadkach działało bez tego, tylko w tym przypadku coś niechcę działać, i nie mam pojęcia dlaczego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CURLOPT_POST (boolean)
If TRUE, prepares the cURL session to perform an HTTP POST operation. The values to be sent can be set using CURLOPT_POSTFIELDS. znalazłem coś takiego, a spróbuj podejrzeć nagłówek wysyłany przez cURL, wydaje mi się że jest taka możliwość, a jak nie to sniff. Może jednak coś nie domaga z cURL-em. Napisałbym Ci żebyś pokazał, stosowne fragmenty kodu z pliku odpowiedzialnego za zapis POST'a, ale z tego co kojarzę to Ty się orientujesz w tym co robisz. |
|
|
![]()
|
|
Cały kod skryptu masz w moim pierwszym poście
![]() |
|
|
![]()
|
|
ale pod adres.pl mam 404
|
|
|
![]()
|
|
Dobra poradziłem sobie, problem polegał na tym że zamiast numeru sesji przesyłał to "$email[0][0]" dlatego wywalał mi error o złym numerze sesji
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:03 |