![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przeszukałem wczesnej forum i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie ![]() Mamy np. taki formularz Mój problem polega na tym że nie wiem jak zrobić aby po wpisaniu wartości przeniosły się one do input'a o nazwie 'link' bez przeładowywania strony w formie: obrazek.php?pole1=wartosc1&pole2=wartosc2&pole3=wartosc3 Oraz aby też po wpisaniu tych wartości zmienił się adres obrazka i automatycznie się przeładował ![]() Mam nadzieję że ktoś mi pomoże, pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2003 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podana metoda zrobiona na 'oko' ale powina działac, jedynie co musisz zmienic to kod html na taki -------------------- Impossible is nothing.
php is for idiots, i'm using php version 5 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm nie działa mi to :/
w każdym razie dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Modyfikacja+poprawki kodu przedstawionego przez betona:
js:
Przypuszczam, że można to osiągnąć trochę prościej, ale nie chce mi się nad tym zastanawiać, aczkolwiek chętnie poznam tą lepszą/krótszą wersję:) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
lord_t wielkie dzięki, działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pozwole sobie odswiezyc temat.
Jak bym chcial wgrac do kliku pol ta samo wartosc np. mam pole id="imie" i chce wgrac do id= imie1 i imie2 i imie3 i imie4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozwole sobie odswiezyc temat. Jak bym chcial wgrac do kliku pol ta samo wartosc np. mam pole id="imie" i chce wgrac do id= imie1 i imie2 i imie3 i imie4 To teraz pokaż swój kod, i miejsce w z którym masz problem. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wiele on sie nie rozni. Chodzi mi o to aby nie powielac kodu tylko w jednym wpisie dodac to imie do wszyskich pol o wpisanych id="imie1 2 3 itd Nie wiem cos ala var dest2 = document.getElementById('pole2_2').document.getElementById('pole2_3').document.getElementById('pole2_4'); Ten post edytował DannyM 17.07.2009, 11:42:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
kurcze, moze sie czepiam, ale gdzie problem? Masz podany kod jak w grac z jednej zmiennej do drugiej, to taki problem wgrac z jednej zmiennej do kilku innych?
zm1 = 1 zm2 = 2 zm3 = 3 jaki problem napisac: zm1 = 1 zm2 = 1 zm3 = 1 albo zm1 = zm2 = zm3 = 1 ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
kurcze, moze sie czepiam, ale gdzie problem? Masz podany kod jak w grac z jednej zmiennej do drugiej, to taki problem wgrac z jednej zmiennej do kilku innych? zm1 = 1 zm2 = 2 zm3 = 3 jaki problem napisac: zm1 = 1 zm2 = 1 zm3 = 1 albo zm1 = zm2 = zm3 = 1 ? No chyba sie czepiasz bo jak bym wiedzial to zrobic to bym nie pisal na forum Chodzi ci o var dest2 = document.getElementById('pole2_2') = document.getElementById('pole2_3') = document.getElementById('pole2_4'); ? Ten post edytował DannyM 17.07.2009, 11:50:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat No chyba sie czepiasz chyba jednak nie. nie mozesz sobie tego rozbic na drobne kawalki skoro masz problem z tak prostą rzeczą?Kod //zmienna zrodlowa $zm = document.getElementById('imie').value; //zmienne docelowe $zm1 = document.getElementById('imie1'); $zm2 = document.getElementById('imie2'); $zm3 = document.getElementById('imie3'); //zapis $zm1.value = $zm; $zm2.value = $zm; $zm3.value = $zm; takie trudne? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
NO wlasnie nie chce tego tak robic tylko pytalem czy mozna to jakos zapisac w prsty sposob. Pisalem na poczatku, ze nie chce powielac kodu
|
|
|
![]()
|
|
no od razu tak nie napisales...
Cytat Jak bym chcial wgrac do kliku pol ta samo wartosc ![]() no to jaki problem? Przeciez masz wszystko jak na dloni. Kod $zm1.value = $zm2.value = $zm3.value = $zm; I teraz sobie za $zm1 powsawiaj to co jest wyzej, a za $zm tez. kurcze. no troszke mysl bo zginiesz w tym brutalnym swiecie ![]() ps: Cytat tylko pytalem czy mozna to jakos zapisac w prsty sposob no i moj pierwszy sposob byl bardzo prosty. to co ty chcesz chyba nie jest proste bo nie mozesz sobie z tym poradzic ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no od razu tak nie napisales... ![]() no to jaki problem? Przeciez masz wszystko jak na dloni. Kod $zm1.value = $zm2.value = $zm3.value = $zm; I teraz sobie za $zm1 powsawiaj to co jest wyzej, a za $zm tez. kurcze. no troszke mysl bo zginiesz w tym brutalnym swiecie ![]() ps: no i moj pierwszy sposob byl bardzo prosty. to co ty chcesz chyba nie jest proste bo nie mozesz sobie z tym poradzic ![]() CAlkowicie Cie rozumiem ale mam 90 pol i chcialem to zrobic mniejsza iloscia linii kodu ![]() Tak czy siak dzieki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat ale mam 90 pol No mistrzu, to ty przy takiej jednej linijce jak bedziesz chcial kiedys zmiane zrobic to sie w zyciu nie polapiesz ![]() A te pola to bedą kolejno numerowane? No to przeciez tutaj az sie prosi o petle for i po sprawie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz 90 pól to znaczy że coś jest nie tak, i że musisz zacząć robić to od nowa. ;d
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
No mistrzu, to ty przy takiej jednej linijce jak bedziesz chcial kiedys zmiane zrobic to sie w zyciu nie polapiesz ![]() A te pola to bedą kolejno numerowane? No to przeciez tutaj az sie prosi o petle for i po sprawie ![]() NO beda ponumerowane ale juz strach sie pytac o ta petle for ![]() |
|
|
![]()
|
|
to sie nie pytaj tylko sprobuj cos napisac
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jeszcze jedno. Czy da sie tak zrobic aby po kliknieciu np. checkbox dopiero kopiowalo sie do pozostalych pol?
|
|
|
![]()
|
|
da sie. musisz pod checbox podpiac zdarzenie onclick
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.08.2025 - 23:51 |