![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z podlaczeniem i uruchomieniem drukarki sieciowej na sewerze Apache (Foxserv) zainstalowanego na Win2000. Drukarka jest zainstalwoana na jednym z komputerow w sieci lokalnej i zalezy mi, zeby serwer mogl z niej korzystac tzn: drukowac spod php. Podczas uruchomienia skryptu w php pokazuje sie komunikat: Warning: couldn't allocate the printerjob [1804] in D:FoxServwwwhpindex.php on line 4 Co robie zle?? Gdy podlacze drukarke bezposrednio do komputera serwer to dziala bez problemu. Natomiast gdy udostepnie ja w sieci lokalnej i zanstaluje na serwerze to pojawia sie w/w komunikat. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam. CoolB |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
Ponawiam zapytanie powyzej. Jak podlaczyc drukarke zainstalowana w sieci lokalnej na komputerze innym niz serwer? Czy to w ogole jest mozliwe? Dziekuje za odpowiedz. CoolB |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
pokaz kod php, ktory powienien cos wydrukować. z ta 4 linia, w ktorej wystakjuje błąd.
__ Update: No tak, nie zwróciłem uwagi na rok postowania - sorki na teksty o ponawianiu. |
|
|
![]()
|
|
Witam.
Dzięki za reakcje. Po pierwsze, ponawiam po roku (spójrz na datę pierwszej wiadomości). Po drugie, czy to co pisałem wyżej jest mozliwe? Korzystam z systemu windows 2000, na ktorym jest postawiony serwer IIs+php+MySQL. Zależy mi, by serwer mógł korzystać z drukarek zainstalowanych na innych komputerach w sieci lokalnej. CoolB |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 15:32 |