![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem. Do jednego konta www jest przypisanych kilka nazw domen. Jak rozpoznać przez jaki adres www wchodzi gość na stronę i w zależności od tego wyświetlić odpowiednią stronkę? Np. jeśli ktoś wchodzi na stronę przez adres www.dotacje.org to pojawia się jako strona startowa dział o dotacjach, a jeśli wchodzi przez adres www.bm-intl.2com.pl to jako strona główna pojawia się strona o firmie... Mam nadzieję, że wyraziłem swoje pytanie dostatecznie jasno... Jakby co to opiszę problem szerzej... Bardzo proszę o odpowiedź... Oczywiście sam szukam tego w necie... Birkoff -------------------- Birkoff
birkoff@2media.info www.wieczorowka.toto.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 13 Dołączył: 26.06.2003 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie że musisz skożystać z funkcji HTTP_REFERER
-------------------- This is only game
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi tez sie tak wydaje, ale nie jestem pewien, a nie znam jeszcze wszystkich możliwości tej funkcji.. Właśnie usiluje sie dokopać do czegoś konkretnego w manualu...
![]() -------------------- Birkoff
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
http://www.php.net/manual/pl/reserved.vari...ariables.server - na pewno coś znajdziesz, tylko poczytaj.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 13 Dołączył: 26.06.2003 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak troche odbiegając od tematu jak można włączyć tą funkcje w php bo u mnie na kompie chyba nie działa :?
-------------------- This is only game
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tak troche odbiegając od tematu jak można włączyć tą funkcje w php bo u mnie na kompie chyba nie działa :?
To nie są funkcję, tylko predefiniowane zmienne, a co do nie działania - pokaż, która zmienna Ci nie działa i jak sprawdzasz że nie działa. |
|
|
![]()
|
|
mam kod
[php:1:1d7713c19a]<?php echo ('weszłeś z adresu'. $_SERVER["HTTP_REFERER"] .'.'); ?>[/php:1:1d7713c19a] i jak go załącze to mi pisze : Cytat Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in c:apachehtdocsskrypcik.php on line 2
weszłeś z adresu. -------------------- This is only game
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi ci o aliasy!!
![]() no to masz proste kroki, najprostsze rozwiazanie:) na serverze ustaw... >> error 404 na plik przekierowanie.php teraz w przekierowanie.php >> sprawdza nazwe sciezki wpisanej przez usera.. chyba "HTTP_HOST" >> odszukujesz w bazie mysql, i wyciagasz z rekorda URL... do przekierowania >> print'ujesz... ramki (<frameset>) z url ktory wyciagnoles przed milko.. ![]() respect!! ![]() jezeli nie wiem o co biega, to moge ci cos takiego napisac... zapodaj PW!! ![]() -------------------- textmate @mac trance / buraki |
|
|
![]()
|
|
Kto szuka ten znajdzie
![]() ![]() Oto rozwiązanie: [php:1:2e225f07be]<?php $nazwa=$SERVER_NAME; $nazwa1=$HTTP_HOST; echo "$nazwa $nazwa1"; ?>[/php:1:2e225f07be] Zmienna $SERVER_NAME podaje dokładnie adres www spod którego sie na stronę wchodzi (nie mylić z HTTP_REFERER). Tak samo działa $HTTP_HOST. Efekt dokładnie taki sam... Teraz już wystarczy prosty warunek z przekierowaniem na odpowiednią stronę i po sprawie ![]() Dzięki wielkie! Pozdrowienia dla Wszystkich -------------------- Birkoff
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:32 |