![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki przykład:
W jaki sposób mogę znaleźć a później wyświetlić 3 pierwsze pozycje z divów, choć jest ich więcej, niestety nie jest to pobieranie danych z bazy tylko z pliku, a człowiek nigdy nie bawił się w taki sposób. Prosze o wskazówki. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Prosze o wskazówki. Tu by sie ladnie sprawdziły wyrażenia regularne ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem w taki sposób:
Ale tylko zmienia 3 pierwsze a reszta wyświetla normalnie, a preg_replace do tego chyba nie służy -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale ty chcesz wylapac a nie zamienic przeciez.
http://pl2.php.net/manual/pl/function.preg-match-all.php tylko jakos nie zauwazylem by byl tam limit -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No właśnie chce wyłapać, już doszedłem do preg_match, spróbuje coś pokombinować, dzięki.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:15 |