![]() |
![]() |
-Wiesław- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witka!
Mam problem z funkcją zapamiętywania logowania użytkownika. Bogiem w php nie jestem, ale za pomocą manuala udało mi się sklecic system. Teraz do rzeczy. Mam funkcję, która wysyła ciacho jeśli user zaznaczył opcję:
To działa. Mam rónież funkcję, która sprawdza to ciacho:
A więc w czym problem, zapytacie? A mianowicie w tym, że za cholere nie wiem jak tę drugą funkcję zastosować. Może dlatego, że rano jest, a ja do 4 kodowałem, ale nie mam pomysłu. Wiem, błacha sprawa, no ale cóż ![]() Tak wygląda funkcja autoryzacji:
A tak Jej sprawdzanie:
Próbowałem różnych kombinacji. Chyba generalnie powinno być coś takiego: jeśli są ciacha = funkcja is_authed została spełniona jeśli ciach nie ma = funkcja is_authed nie została spełniona Jakieś sugestie? Jestem prawie pewien, że błąd tkwi w tym, że nie potrafię jej zastosować:) BTW Szukałem na forum, naprawdę:) W ogóle, na większość pytań odpowiedź znalazłem właśnie w wyszukiwarce. Pozdrawiam Wiesiu
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Z góry przepraszam za pisanie posta pod postem, ale zauważyłem jeszcze jeden błąd. Mianowicie, ciasteczko jest usuwane po zamknięciu przeglądarki:(
Ma ktoś jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgubiłeś jedno isset ? Przy: $_COOKIE['bbusernamehash'] -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Teraz to w ogóle dziwne. Wszystko testowałem na localu, po wrzuceniu na serwer w ogóle ciacha nie wysyła:/
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |