Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Połącznie z serwerem mysql
-Naruto-
post 5.03.2008, 22:49:23
Post #1

Goście

Witam,
mój problem nie dotyczy bezpośrednio php. Jakiś czas temu wykonałem dla kolesia serwis. Zgodziłem się wgrać mu serwis przed zapłatą (teraz już wiem, że jestem kretynem). W chwili przebłysku kiedy miałem jeszcze dostęp do ftp, wgrałem plik który wyświetla mi cały config.php (czyli mam zmienne do połączania z mysql). Koleś się wycwani i pozmieniał dane dostępu, oraz zerwał kontakt. Wszystko było by dobrze, gdyby nie zmienił się też adres do phpmyadmina ;/ Teraz szukam usilnie sposobu na połączaniem z serwerem mysql, ale problem w tym, że nie bardzo mi to wychodzi sad.gif Może dla kogoś 900 zł to nie dużo, ale sporo się przy tym napracowałem dlatego proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Bartek Cygan
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
l0ud
post 5.03.2008, 22:55:29
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Rozumiem, że chcesz zdalnie wywalić bazę mysql? Najpierw sprawdź, czy hasło do bazy nie jest takie same jak do ftp - czasami ludzie popełniają takie błędy. Następnie sprawdź, na jakim hoście stoi serwis - ew. możesz 'na złość' wykupić tam konto testowe, którym popsujesz bazę.

ehhh... w jakich sprawach ja pomagam... Temat raczej nie jest zgodny z regulaminem tego forum...

Ten post edytował l0ud 5.03.2008, 22:57:12

--------------------
XMPP: l0ud@chrome.pl
+Quote Post
-Naruto-
post 5.03.2008, 23:00:29
Post #3

Goście

Problem w tym, że skrypt jest na jego dedyku i nie ma mowy o koncie testowym. Co do ftp to sprawdzałem ;/
+Quote Post
l0ud
post 5.03.2008, 23:02:32
Post #4

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Spróbuj nawiązać połączenie zdalnie z serwerem mysql znajdującym się na serwerze, ale tak, to ciemno to widzę...

--------------------
XMPP: l0ud@chrome.pl
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:14