![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób mogę includować podstrony mając dwie zmienne - nazwę skrótową, do której będą się odwoływać linki oraz pełna nazwę, która się pojawi na górze przeglądarki, dla czytelników. Żeby nie było, dwa dni szukałem i nie znalazłem tego, czego potrzebuję. Obecnie korzystam z takiego kodu:
Taki kod znajduje się w divie z treścią. Jedynie co w tej chwili mogę zrobić, to dodanie do znacznika <title> <?php echo($_GET['id']);?>. Wtedy pojawiają się tytuły podstron, ale one są skrótowe i to brzydko wygląda. Mógłbym zmienić nazwy case na pełne, ale byłoby mi trudniej zrobić nawigację.
Powód edycji: Do PHP jest odpowiednie BBCode .. ~Cienki1980
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 15 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Równie dobrze możesz zastosować 2 razy taką konstrukcję - raz przy <title> raz przy tym <div> w którym masz treść.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Równie dobrze możesz zastosować 2 razy taką konstrukcję - raz przy <title> raz przy tym <div> w którym masz treść. Mógłbyś rozwinąć? Na PHP kompletnie się nie znam. Ale pokombinowałem i zauważyłem, że skorzystanie z echo w <title></title> działa, tj. kod ma taką postać CODE <title> <?php switch($_GET['id']) { case 'newsy': echo 'Nowości'; break; case 'akwarele': echo 'Akwarele i rysunki'; break; } ?> </title> Ale tak patrzę na cały kod index.php i stwierdzam, że zrobił się długaśny. I chyba spowalnia poruszanie się po stronie.. Nie ma jakiejś innej schludniejszej metody na includowanie podstron w oparciu o dwie nazwy (jedną skrótową i drugą do tytułu)? Ten post edytował Tonic 7.03.2008, 09:59:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 26 Dołączył: 29.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz tu kod. Musisz jeszcze tylko umieścić zawartość stron w katalogu 'strony'(jak chcesz to możesz zmienić) oraz pozmieniać dane w array '$pages'
Ten post edytował Xniver 7.03.2008, 14:04:53 |
|
|
![]()
|
|
Masz tu kod. Musisz jeszcze tylko umieścić zawartość stron w katalogu 'strony'(jak chcesz to możesz zmienić) oraz pozmieniać dane w array '$pages' Kod działa świetnie, pod warunkiem, że wszystkie podstrony znajdują się w jednym katalogu. Ja akurat posortowałem większość podstron i umieściłem je w kilku katalogach (np. pages/wn, pages/elektronika). Można coś zrobić z tym fantem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 26 Dołączył: 29.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Xniver 7.03.2008, 23:03:16 |
|
|
![]()
|
|
Działa jak należy. Bardzo dziękuję za pomoc!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:04 |