![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 20 Dołączył: 12.12.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkującym w java scripts
![]() I mam taki o to problem: - Chce aby po wybraniu danej opcji z SELECT Na dole w div pokazywała się jakaś informacja. Np. wybieram z select gry, na dole w div pokazuje się napis Gra 1 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Kod <select onchange="updateDiv(this)"> <option>wybierz</option> <option>gra 1</option> <option>gra 2</option> <option>gra 3</option> </select> <br/> <br/> <br/> <div id="toupdate"></div> <script type="text/javascript"> function updateDiv(obj){ mdiv = document.getElementById('toupdate'); switch(obj.selectedIndex){ case 1: mdiv.innerHTML = "Wybrales pierwsza gre"; break; case 2: mdiv.innerHTML = "Teraz wybrales druga gre"; break; case 3: mdiv.innerHTML = "A to trzecia gra"; break; default: mdiv.innerHTML = ""; break; } } </script> Mam nadzieje ze o to Ci chodzi. Pozdrawiam -------------------- Flash Flex PHP JAVA RED5 http://www.easyweb24.net
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 21:57 |