![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy mógłby mi ktoś pomóc w stworzeniu skryptu w którym: Po dodaniu jednego piwa (id nieparzyste) automatycznie przypisuje je do lewego menu, po dodaniu drugiego piwa (id parzyste), przypisanie do prawego menu. Skrypt powinien dodawać dane na zmiane - raz do lewej, raz do prawej kolumny. Ogólny wygląd jest tu link Bardzo byłbym wdzięczny, siedzę już nad tym cały dzień i nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć. Jeśli nie wiesz - nie pisz, nie spamuj. Bez zbędnych uszczypliwych komentarzy proszę. Dziękuje i pozdrawiam. Mam dwa oddzielne plik: piwo_lewa.tpl piwo_prawa.tpl Kod case 'piwo':
$zapytanie = "SELECT id, roz, piwonazwa, piwoopis, piwocena FROM piwo"; $idzapytania = mysql_query($zapytanie); $uploaddir = 'piwa/'; while ($wiersz = mysql_fetch_array($idzapytania)) { $fotoduze = 'piwa/'.$wiersz['id'].'.'.$wiersz['roz']; $fotomale = 'piwa/t_'.$wiersz['id'].'.'.$wiersz['roz']; $smarty->assign("duzefoto", $fotoduze); $smarty->assign("malefoto", $fotomale); $smarty->assign("piwonazwa", text($wiersz['piwonazwa'])); $smarty->assign("piwoopis", text($wiersz['piwoopis'])); $smarty->assign("piwocena", text($wiersz['piwocena'])); } break; Ten post edytował Fargo17 4.03.2008, 00:35:57 |
|
|
--gość-- |
![]()
|
Goście ![]() |
if($id%2==0) {...} else {...}
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozwiązanie:
Kod $id++; if ($id % 2 == 0) { $smarty->display('piwo_prawa.tpl');} else { $smarty->display('piwo_lewa.tpl');} dziekuje, temat do zamkniecia. Ten post edytował Fargo17 4.03.2008, 13:52:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:20 |