![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Szukam porady jak najprościej na podstawie warunków wysyłanych z formularza wybrać dane z kilku tablic spełniające wysłane warunki NA RAZ. Będę wdzięczny za pomoc, jestem świeży w sql :-( . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż co już zrobiłeś , schemat skrypt cokolwiek..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz z którego wybieram 3 warunki - powiedzmy x, y, z.
Każda wartość znajduje się w oddzielnej tablicy mysql tj. np: tablica_x tablica_y tablica_z. Przykladowo forumalrz wysyła zapytanie gdzie wszystkie 3 warunki muszą być spełnione. Zachodzę w głowę jakie zapytanie stworzyć do sql'a aby takie zapytanie działało. Nie mam jeszcze gotowego skryptu. Ok. Doszedłem do czegoś takiego: CODE SELECT `corporationID`,`divisionID`,`level` from `agtAgents` where ((`corporationID` = $Corporation) AND (`divisionID` = $Division) AND (`level` = $Level) AND (`factionID` IN (SELECT `factionID` FROM `chrFactions` WHERE `factionID` = $Faction)) ) i niestety wyskakuje mi następujący błąd: Unknown column 'factionID' in 'IN/ALL/ANY subquery' UPDATE Chyba sobie poradziłem ale póki co działa. Oto kod: CODE SELECT agt.* FROM staStations sta, mapSolarSystems solarsys, chrFactions faction, agtAgents agt WHERE faction.CorporationID = agt.CorporationID AND agt.stationID = sta.stationID AND sta.solarSystemID = solarsys.solarSystemID AND solarsys.regionID = $Region AND agt.level = $Level AND agt.divisionID = $Division AND agt.CorporationID = $Corporation Mam nadzieję, że kiedyś komuś to pomoże. Ja nad tym siedziałem caly dzień ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:00 |