![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc kiedyś zajmowałem się bazami danych, ale było to bardzo dawno i na chwilę obecną nie pamiętam praktycznie nic. Skrypt powyżej działał bo nie raz go używałem (jakieś 2 lata temu). Ostatnio znów okazał się przydatny, ale nie działa. Nie mam pojęcia dlaczego, gdyż nic w nim nie zmieniałem. Prosiłbym o pomoc w miarę możliwości. Ten post edytował Aerowild 2.03.2008, 16:12:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 26 Dołączył: 29.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie masz wyłączoną opcję w php.ini "register_globals". Musisz użyć $_GET
Ten post edytował Xniver 1.03.2008, 14:50:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 7 Dołączył: 29.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_POST bo form ma method POST.
na przyklad - $data powinno wygladac tak: $_POST['data']. No a poza wydaje mi sie ze pola wyboru select nie beda dzialac bo dla opcji nie jest przypisywana wartosc. Ale nie jestem pewien. G |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc udało mi sie włączyć opcję register_globals. Ale skrypt wciąż nie działa. Próbowałem również Twojej wersji goozer, ale wciąż nic. Zmieniłem nawet pola wyboru select na normalne pola text, ale to również nie pomogło. Czy ma ktoś jakieś inne pomysły ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 1.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co konkretnie nie działa? Może spróbuj wyświetlić mysql_error() po dodaniu rekordu do bazy? Możesz też dodać jakieś echo wewnątrz warunku if ($data && $style, aby sprawdzić, czy on w ogóle przechodzi. I wyłącz register globals, nie warto (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Likedat: Skrypt wygląda tak. Jest on dość stary ( z przed 2 lat) wiem, że wtedy działał, a nic w nim nie zmieniałem. Na serwerze włączone jest register_globals (tak wiem, że nie powinno być). Gdy wpiszę wszystkie dane w formularz i klikne dodaj wszystko jest ok, ale rekord nie jest dodawany do bazy. Wiesz może z jakiego powodu? Czy jest jakiś błąd w kodzie?
Ten post edytował Aerowild 2.03.2008, 16:13:11 |
|
|
![]()
|
|
Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o poprawę tematu na zgodny z regulaminem działu przedszkole inaczej zostanie zamknięty. To samo dotyczy bbcode.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pisane na szybko ale mniej wiecej cos takiego P.S mailes zle zapytanie i jedna tabele za duzo a o 1 zmienna za malo i miales je zle rozstawione Ten post edytował marcio 2.03.2008, 16:11:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:14 |