![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę odpowiedzcie mi na to pytanie: Czy strony z torrentami są legalne? Jak to przedstawia się prawnie? Czy właściciele takich stron nie łamią prawa?
PS Wiem, nie jest to nic związane z PHP-em, a może jednak trochę jest..... ![]() -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie wiem w jaki sposób "jednak trochę jest" związane z PHP...
Strony z torrentami nie są nielegalne. Nielegalne mogą być do najwyżej torrenty tam wrzucane. Jeśli stworzysz tracker, na którym będziesz wrzucał pliki torrent, które nie będą dawały możliwości ściągania plików zabezpieczonych prawami autorskimi, to nie będziesz łamał prawa. Torrent sam w sobie nie jest nielegalny, bo przecież możesz np. swoje zdjęcia udostępniać. Inna sprawa, że nikt tego nie ściągnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, ale autorzy stron z torentami nie mają wpływu na ich "treść, zawartość" bo użytkownicy sami torenty dodają, a wiadomo, że te torenty to w 99% dotyczą programów, filmów, muzyki i kto wie czego jeszcze chronych prawami autorskimi.
Chciałbym taki serwis zrobić ale przeraza mnie to, bo nie wiem czy to legalne? -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli zrobisz taki serwis to autorom oprogramowania, muzyki itd sie nie przysluzysz
![]() Dziwne, ze tak jawnie mozna lamac prawo i nikt z tym nic nie robi ![]() -------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 21 Dołączył: 1.09.2006 Skąd: Edinburgh Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy dodać disclaimer, że nie serwis nie ponosi odpowiedzialności za to, co udostępniają użytkownicy. Tyle. Smutne, ale prawdziwe:P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamykam.
Odpowiedź padła: nie jest to nielegalne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:50 |