![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy jest może skrypt, podpinany do action w formularzu html, który: 1 sprawdzi czy cokolwiek jest wpisane w pola tkstowe 2 sprawdzi czy przynajmniej jedno pole radio z danej grupy jest zaznaczone 3 wyswietli ostrzezenie o ewentualnych bledach 4 wysle wszystko na mail jesli ok 5 wypisze ze wyslal Naszukałem sie tego nieźle i znalazłem wiele, jednak nie mam tak dużej wiedzy, żeby z tej pomocy, którą znalazłem skorzystać. Nie musi być to koniecznie php, może java być, cokolwiek. proszę o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 4 Dołączył: 16.02.2007 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
1 sprawdzi czy cokolwiek jest wpisane w pola tkstowe jesli w php to można:
Można też w JS 2 sprawdzi czy przynajmniej jedno pole radio z danej grupy jest zaznaczone takim sposobem jak wyżej. 4 wysle wszystko na mail jesli ok funkcja mail Kod http://pl2.php.net/mail 5 wypisze ze wyslal
To chyba najprostsze, są tez bardziej zawansowane metody. -------------------- "This isn't Miami..., This isn't Music! This is power!!"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz także użyć funkcji empty(); lub isset(); - poczytaj o nich w manualu (link masz chociażby w mojej sygnaturze)
przykładowo:
-------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dzięuję za wszystkie odpowiedzi, jednak to dla mnie chyba zbyt skaplikowane, wycinki kodu niewiele mi mówią ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem z czym masz problem... robisz sobie po prostu formularz może to Cię naprowadzi:
Pozdrawiam! -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
No i ta ramka bardzo mi się przydała, wstawiłem sobie wczesniejsze sposoby na walidacje do tego co juz miałem wcześniej i smiga aż miło.
![]() Dzięki wielkie Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 17:08 |