![]() ![]() |
| -mihi- |
|
|
Goście |
Mam skrypt uploadu obrazka na serwer..wcześniej tworzy miniaturkę, nazwę pliku automatycznie dodaje do bazy danych... i nie wiem dlaczego w bazie danych wyświetla się złą ścieżka do pliku :/..Pomoże ktoś ? Bardzo mi zależy na czasie więc każda odpowiedz mile widziana
skrypt wygląda tak :
Ale wydaje mi się że jest błąd przy dodawaniu nazwy pliku do bazy (zmienna)..sprawdziłby ktoś ? Z góry wielkie dzięki za pomoc |
|
|
|
| -Wieviór- |
|
|
Goście |
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%)
|
o jejku ale bałagan, napisz to jeszcze raz i od początku:P do generowania miniaturek skorzystaj z gotowej funkcji którą znajdziesz na tym forum w "gotowych rozwiązaniach"
|
|
|
|
| -mihi- |
|
|
Goście |
Mhmm.. no bo jak ładuję plik np. charlie.jpg za pomcą tego skryptu na serwer to zamienia ich nazwy np. na 93847356.jpg i min_93847356.jpg..a do bazy nie kopiuje nazwy pliku (tej nowej)... i nie wiem jaką zmienną wpisać przy tym dodawaniu do bazy żeby pobierało te "nowe" nazwy..
|
|
|
|
| -mihi- |
|
|
Goście |
Albo jak przerobić ten skrypt żeby całkowicie nie zmieniał nazwy ..tylko dodawał prefiks w miniaturkach..
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:47 |