|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 4 Dołączył: 16.02.2007 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (20%)
|
Witam, mam mały problem. Robie stronę na pierwszej umieściłem kod który wyciągnie newsy z bazy.
Ale gdy ja odpalam na stronie nic sie nie pojawia poza 2 obrazkami które powinny być koło daty. Co jest nie tak. Oto kod PHP:
a to baza:
-------------------- "This isn't Miami..., This isn't Music! This is power!!"
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%)
|
w Twoim wypadku nie "mysql_fetch_row" a "mysql_fetch_assoc"
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 4 Dołączył: 16.02.2007 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (20%)
|
ok, thx działa. a możesz mi powiedzieć dlaczego tak??
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 3 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Dlatego, że chcesz korzystać z tablicy asocjacyjnej ie.
i własnnie funkcja mysql_fetch_assoc zwraca wyniki w tablicy asocjacyjnej, mysql_fetch_row zwraca wyniki w tablicy numeracyjnej. -------------------- Linux is like wigwam, no windows, no gates and an apache inside.
Mój blog łebmasterski (po angielsku) Web Development Blog. |
|
|
|
|
|
|
aha, dziekuje bardzo
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2008 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%)
|
Pokazałeś skrypt czytający z bazy i jakieś instrukcje SQLa.
Gdzie jest połączenie z bazą danych? Co zawiera plik baza.php? Jesli baza.php zawiera to co jest poniżej czyli kod SQL to to nie ma prawa działać. |
|
|
|
|
|
|
baza.php zawiera komende łaczenia z baza danych
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:47 |