![]() |
![]() |
--Hades-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Siema. Mam pytanie . Napisałem sobie skrypt który zapisuje ip w pliku tekstowym ale zapisuje to w jednym wierszu i jak nagromadzi się tego to wszystko staje się nieczytelne. Jak zrobić tak żeby ip było zapisywane w jedno pod drugim?? tzn tak:
IP IP IP IP bo teraz to zapisuje mi tak: IPIPIPIPIP itd. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do każdego zapisywanego Ip doklejaj znak końca linii "\n".
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
--Hades-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale gdzie to wstawić ? bo kod wygląda tak:
<?php $ip= $REMOTE_ADDR; $file= fopen('ip.txt', 'a'); fwrite ($file, $ip); fclose ($file); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
--Hades-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Coś nie działa. Chodzi mi o to żeby nie zapisywał w poziomie tylko w pionie ip.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do każdego zapisywanego Ip doklejaj znak końca linii "\n". Może się myle, ale chyba lepiej "\r\n" - nie będzie wtedy problemu, przy wyświetlaniu pliku w np notatniku...
Poza tym '--Hades--' - ten temat był już kilka razy na forum - jestem tu nowy, a już widziałem kilka takich.. poza tym google i sprawę masz wyjaśnioną w dwie minuty... :/ Ten post edytował nitek 29.02.2008, 16:33:11 -------------------- |
|
|
--Hades-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok działa. Dzięki Nitek
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |