![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 1 Dołączył: 12.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem z pobraniem danych z tabeli stat bez wyswieltania tego samego IP
Skrypt poniższy wyswietla wszystkie ostatni 1000 rekordy
Jak uzyc tu funkcji distinct by nie wyswietlac powtarzajacych sie ip ![]() próbowałem $pytanie="SELECT distinct( ip , skad, data, id ) FROM stat LIMIT 100"; --> błąd $pytanie="SELECT distinct( ip ), skad, data, id FROM stat LIMIT 100"; --> bez różnicy |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Też próbowałem zrobić coś z tym DISCINCTEM ale nic nie mogłem wymyślić. Spróbuj zrobić tak:
Gdy wyświetlasz w pętli kolejne rekordy możesz dodać do pewnej tablicy wartość IP rekordu, i dodać w pętli, że jeżeli IP kolejnego rekordu występuje już w tablicy, przejść do następnego kroku. -------------------- |
|
|
-spokoZiom- |
![]()
|
Goście ![]() |
moze Ci sie przydac funkcja array_unique()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o to chodziło ? -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:44 |