![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ponoć sprawy najprostsze bywają trudne, a mnie ten temat nieco już zmęczył. Prośba o pomoc w następującej kwestii: Mam 2 tablice: 1 tablica: Kod Array ( [0] => 35 ) Array ( [0] => 36 ) Array ( [0] => 37 ) oraz 2 tablica: Kod Array ( [0] => 35 ) Array ( [0] => 36 ) Array ( [0] => 37 ) Array ( [0] => 38 ) Array ( [0] => 42 ) Array ( [0] => 43 ) Array ( [0] => 44 ) i teraz szukam prostego rozwiązania by porównując obie tablice, znaleźć w tablicy 2 te elementy, które się powtarzają. tablice pochodza z podobnego zapytania:
i teraz nie bardzo wiem jak to wszystko porownac, tak zeby wyniki z tablicy 2 ( w drugim zapytaniu, gdzie wynikow bedzie wiecej) moc np. wyboldowac tylko ta pozycje, która wystepuja w tablicy1
pzdr. PW |
|
|
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jest coś takiego jak in_array. Wyświetlasz wyniki z drugiej tabeli i przy każdym możesz sprawdzać, czy jest w pierwszej też to samo, jeśli jest to dodajesz znaczniki <b></b>.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 18.06.2002 Skąd: poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są jeszcze funkcje typu array_intersect*, które na różne sposoby sprawdzają czy i które elementy arraya będącego pierwszym parametrem występują w pozostałych, no i funkcje odwrotne, czyli array_uintersect*. Sprawdź w manualu PHP...
Pozdro -------------------- ------------------------------
TomaySOFT Chcesz rozbawić Pana Boga? Zaplanuj sobie coś! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:55 |