![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2003 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję napisać prosty webmail.. I już na samym początku natrafiam na problem :? Mianowicie wszystko powinno chodzićna tym kodzie:
[php:1:3672105024]<?php $serwer = "serwer"; $login = "login"; $pass = "haslo"; $link = imap_open($serwer,$login,$pass); $headers = imap_header($link); for($x = 1; $x < count($headers); $x++){ $idx=($x-1); echo "<a HREF='sex.php?num=$x'>headers[$idx]</A><BR>"; } ?>[/php:1:3672105024] Jednak tak nie jest :? Wyskakuje eror: Cytat Fatal error: Call to undefined function: imap_open() in c:usrkrasnalwwwpocztaindex.php on line 5
I nie wiem co zrobić... Czy jest możliwość zastapienia funkcji imap_open jakaś inną, lub jak ją aktywować w php? |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy w pliku php.ini pozbyć sie średnika z linijki:
Kod ;extension = php_imap.dll
Polecam artykuł: http://webcity.php.pl/webcity/artykuly.php/t/49 -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2003 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wystarczy w pliku php.ini pozbyć sie średnika z linijki:
Kod ;extension = php_imap.dll
Polecam artykuł:http://webcity.php.pl/webcity/artykuly.php/t/49 Heh, ale mam fuksa ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja ostatnio bawie sie imap'em...
jezeli sie bedziesz bawil w wysylke maili to polecam >> "phpmailer.sourceforge.net" -------------------- textmate @mac trance / buraki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:16 |