![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym pozbyć się z popranego tekstu z bazy wszystkich znaków BBcode. Szukałem w manualu, lecz bez skutku ![]() Jedynie co potrafię zrobić to skorzystać z funkcji preg_replace, czyli:
Oczywiście mogę się w ten sposób pozbyć całego BBcoda, lecz co z takimi przypadkami jak np.
Dlatego też pomyślałem sobie, że dużo lepszym rozwiązaniem będzie usunięcie ciągu znaków od np. znaków [url do /url] i np. od [ do ] Tylko pytanie, jaką funkcję mogę to tego wykorzystać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ci wywali cały bbcode:
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw zrób usunięcie całych tagów (z zawartością), a potem resztę tagów(same znaczniki), coś w rodzaju:
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
nevt dziękuję.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:25 |