![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej,
mam taki problem, tworząc stronę utknąłem przy takim problemie. Panel zarządzania treścią w językach. zasada działania jest prosta: możemy wybrać zarówno stronę jaki język, dalej działa skrypt który wykonuje to wszystko problem mam taki, że nie wiem jak przekazać obie zmienne tzn. zmienną z podstroną i językiem udaje mi się to pojedynczo jedynie zrobić ;/ czyli zamiast mieć taki link : www.xxxxx.pl/index.php?lang=pl&ide=str mam albo lang=pl albo ide=str jak to powiązać do kupy, poniżej zamieszczam skrypt proszę o szybką pomoc. index.php
menu.html
full.php
Myślę, że w miarę jasno to opisałem, proszę o szybką pomoc. PZDR Wojtek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 52 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włącz raportowanie błędów. Na dzień dobry zmienna $lang nie jest znana, przypisujesz ja do $_POST['lang'] a nigdzie w kodzie nie wysyłasz tej zmiennej metodą POST. Jeśli wrzucasz $lang do sesji po odczytaniu ją z $_GET['lang'] to według mnie odczytaj to tak
Kod <?php zamast $lang=$_POST["lang"]; //daj $lang=$_SESSION['lang']; ?> tylko po co wrzucasz ją do sesji mając w $_GET tego nie wiem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/dry.gif) Proponuję też wywoływanie sktyptów poprzez <?php unikniesz flustracji na wielu serwerach. Nie odpalałem kodu więc sprawdz dokładnie. gino Ten post edytował gino 25.02.2008, 21:11:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 14:19 |