![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 1 Dołączył: 25.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z funkcja preg_match ... chce aby dany string mogl skladac sie tylko z malych i duzych liter od a od z, cyfr 0-9, znaku "-" i spacji ... ale nie wiem kompletnie jak to zrobic, a na php.net nie ma dokladnego opisu... acha, jeszcze chcialbym sprawdzic czy ten string sklada sie z samych spacji i jezeli sie z nich sklada, lub ma inne znaki od tych wyzej wymienionych to zeby funkcja zwrocila false, jezeli ktos moglby mi pomoc to bylabym bardzo wdzieczna. Pozdrawiam.
-------------------- Pomogłem? Kilknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj i sam napiszesz http://www.antylameriada.net/wphppreg/
-------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 1 Dołączył: 25.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytalam, ale nie bardzo to rozumiem no i nie wiem jak zrobic to ze spacjami... dla kogos kto to rozumie i potrafi to zrobic jest to napewno max minutka, wiec prosilabym o pomoc... gdybym potrafila to zrobic to zrobilabym to i nie prosila o pomoc.
Ten post edytował shycat 25.02.2008, 21:55:49 -------------------- Pomogłem? Kilknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Jarod 26.02.2008, 00:21:18 -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
dziekuje za pomoc, oczywiscie + dla Ciebie
-------------------- Pomogłem? Kilknij "Pomógł"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 02:54 |