![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to mam kolejny problem z generowaniem kodu JS przez php
![]() Musze stworzyć coś takiego Kod a.add(0,-1,'Moduły','javascript: void(0);');
a.add(1, 0,'<b>Użytkownicy</b>','javascript:void(0);'); a.add(2, 1,'Ustawienia','javascript:void(0);'); a.add(3, 2,'zmien tytul','javascript:void(0);'); a.add(4, 2,'zmien styl','javascript:void(0);'); a.add(5, 2,'deaktywuj','javascript:void(0);'); a.add(6, 2,'Strona glowna','javascript:void(0);'); a.add(7, 1,'Dostepy','javascript:void(0);'); a.add(8, 7,'przegladanie','javascript:void(0);'); a.add(9, 7,'uzywanie','javascript:void(0);'); a.add(10, 7,'administracja','javascript:void(0);'); a.add(11, 1,'stworz alias','javascript:void(0);'); a.add(12, 0,'<b>newsy</b>','javascript:void(0);'); a.add(13, 12,'Ustawienia','javascript:void(0);'); a.add(14, 13,'zmien tytuł','javascript:void(0);'); a.add(15, 13,'zmien styl','javascript:void(0);'); a.add(16, 13,'deaktywuj','javascript:void(0);'); a.add(17, 13,'strona glowna','javascript:void(0);'); a.add(18, 12,'Dostepy','javascript:void(0);'); a.add(19, 18,'przegladanie','javascript:void(0);'); a.add(20, 18,'uzywanie','javascript:void(0);'); a.add(21, 18,'administracja','javascript:void(0);'); a.add(22, 12,'stworz alias','javascript:void(0);'); Jest to drzewko w JS. Jak łatwo zauważyc pierwsza liczba jest id galezi, natomiat druga jest id ojca. I teraz tyle ile jest danych w bazie danych ma zostac tyle samo wygenerowanych blokow. Tutaj bloki są rozdzielone nowa linia, aby bylo czytelniej (2 bloki). Tak by wygladał najprostrzy opis. Bo oczywiscie w zaleznosci od danych z bazy niektore galezie moga wygladac inaczej, ale jezeli mi sie uda to poprawnie wygenerowac tak aby wszedzie była jednolita struktura to potem powinno pujść gladko ![]() Mam nadzieje ze ktos wpadnie na jakis pomysł bo ja nie mam zielonego pojecia ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki serafin ale już zrobiłem. Jak zawsze musze sobie ze wszystkim sam radzić
![]() ![]() function t() { global $px; $j=0; $w = 1; echo "<table width="200" border="0"> <tr> <td> <script type="text/javascript"> <!-- a = new dTree('a'); a.config.useCookies=false; a.add(0,-1,'Moduły','java script: a.closeAll();');"; $sql = "SELECT * FROM {$px}modules"; $query = mysql_query( $sql ); for( $i=1; $q = mysql_fetch_assoc( $query ); $i++ ) { echo "a.add(".($c = ($i++)).", 0,'<b>".$q['name']."</b>','java script:void(0);'); a.add(".($a = ($i++)).", ".$w.",'Ustawienia','java script:void(0);'); a.add(".($i++).", ".$a.",'zmien tytul','java script:void(0);'); a.add(".($i++).", ".$a.",'zmien styl','java script:void(0);'); a.add(".($i++).", ".$a.",'deaktywuj','java script:void(0);'); a.add(".($i++).", ".$a.",'Strona glowna','java script:void(0);'); a.add(".($b = ($i++)).", ".$w.",'Dostepy','java script:void(0);'); a.add(".($i++).", ".$b.",'przegladanie','java script:void(0);'); a.add(".($i++).", ".$b.",'uzywanie','java script:void(0);'); a.add(".($i++).", ".$b.",'administracja','java script:void(0);'); a.add(".($i).", ".$w.",'stworz alias','java script:void(0);');"; if( file_exists( 'modules/'.$q['name'].'/admin/system/config_form'.$GLOBALS['php'] ) ) { echo "a.add(".(++$i).", ".$c.",'ustawienia modulu','java script:void(0);');"; } if( @file_exists( 'modules/'.$q['name'].'/admin/system/menu'.$GLOBALS['php'] ) ) { include( 'modules/'.$q['name'].'/admin/system/menu'.$GLOBALS['php'] ); $w = $c; $w++; } $w = $w + 11; if( file_exists( 'modules/'.$q['name'].'/admin/system/config_form'.$GLOBALS['php'] ) ) { ++$w; } } echo "document.write(a); //--> </script> </td></tr></table>"; } ?>[/php:1:e84d1329b5] -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:34 |