![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, uzywam FCKeditor i jego wyniki zapisuje w bazie danych. Problem polega na tym ze ucięcie stringa po 400 znakach w systemie NEWS, nieraz obetnie w miejscu gdzie nie ma zamknięcia taga, a co za tym idzie to wiadomo. Wyprobowałem kilkanaście skrytow znalezionych w internecie, lecz zaden nie działa jak należy. Zazwyczaj znalezione skrypty dotyczyły BBcode, czy ma ktoś z Was rozwiązanie z uwzględnieniem tagów HTML?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja osobiście używam u swoich klientów w systemach newsów małego zabiegu. News'a dziele na dwie części w tabeli: lead i body. Lead wyświetlany jest na liście newsów a body przy widoku rozszerzonym. Nie trzeba wtedy kombinować z zamykaniem tagów.
Jeśli jednak koniecznie chcesz korzystać z substr to proponuję najpierw tekst przelecieć przez strip_tags a potem substr, ale przez to stracisz całkowicie formatowanie tekstu... Całość wrzucasz tylko do jednego <p /> -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 10:17 |