![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chlopaki az sie glupio pytać ale :
jest taki HTML :
i Taki CSS :
I jakbym nie kombinował div cont nie dostaje tego stylu. Gdzie sie walnąłem ? -------------------- -=Yacho=-
nospor -> trzymaj sie i nie dajcie sie ! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 4 Dołączył: 26.01.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<!--[if IE]>
body { text-align: center; } <![endif]--> ^to chyba niejest ci potrzebne napisz poprostu body {text-align:center;} a pozniej piszesz dowolne text-align dla elementow. jezeli bedziesz tesknil to przenies to za pozostale regoly cssa. ( daj to na koniec ![]() pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co nie zmienia faktu ze ten komentarz warunkowy powinien sie dobrze parsowac - dlaczego nie dziala jak powinien ?
zmienilem sobie styl na taki :
i jajco - body w IE nie jest zielone - choc powinno. Jakies pomysły ? Ten post edytował Yacho 25.02.2008, 02:17:11 -------------------- -=Yacho=-
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 4 Dołączył: 26.01.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powiem szczeze - nie wiem
przegladarka nieobsluguje twojego komentarza - to napewno, jest napisany poprawieni to tez napewno. Moja teoria jest to ze ie nieakcjetuje cssa jako jednego ze swoich znacznikow sproboj dla przykladu dac to jaki oddzielny plik css i wstawic np <!--[if IE]> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style-ie.css" media="screen"/> <![endif]--> |
|
|
![]()
|
|
Wstawienie tak jak podałeś działa - dziwi mnie tylko dlaczego w CSS to nie działa - na wielu stronach widziałem to...
-------------------- -=Yacho=-
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Jedyne co mi przychodzi do glowy to to że ja otwieram plik z lokalnego file systemu - byc moze ie inaczej traktuje pliki serwowane przez apache... jutro sprawdze.
-------------------- -=Yacho=-
|
|
![]()
|
|
Sprawdz jeszcze to:
<!--[if IE]> <style>body {text-align: center;}</style> <![endif]--> o i jeszcze czasami skuteczniejsze jest uzycie body {text-align:center;} html>body body{text-align:left;} Spowoduje to uzycie tekst align center dla wszystkich przegladarek a nastepnie zmiane na text align left dla wszystkich przegladarek obslugujacych selektor html>body pozdrawiam Ten post edytował Toadstyle 25.02.2008, 02:41:46 |
|
|
![]()
|
|
Sprawdz jeszcze to: <!--[if IE]> <style>body {text-align: center;}</style> <![endif]--> w html czy w CSS ? w html musi dzialac - nie ma bata ![]() -------------------- -=Yacho=-
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:24 |