![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czytajac "Thinking in Java" Brucea Eckelsa, zwrocilem uwage na jezyk, ktorym ten sie zachwycal: Python. Sciagnalem sobie instalke iterpretera i manuala (niepotrzebnie bo instaluje sie wraz z interpreterem
![]() aha: www.python.org P.S Wiem, ze to forum php-owe, ale mysle ze nie warto zamykac sie tylko w jednym "pudeleczku" ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz trochę dokładniej o tym języku.
I Sprawdz link. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ja też słyszałem, że to dość ciekawy język - napisz coś więcej, na ile składnia jest podobna do jakiegość jezyka itd...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php Pro => Hydepark
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podajcie jakieś kursy, jak je znajdziecie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niedawno czytalem jeda wypowiedz Brucea o innym jezyku: C#.
Szlo to mniej wiecej tak: "C# jest to jezyk znacznie potezniejszy niz Java. Nie posiada 'bledow' i ograniczen Javy i dysponuje jeszcze wieksza iloscia udogodnien. Jednak nadal pod wzgledem przenosnosci Java bedzie krolowac." Polecam C# ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie najbardziej drażni w Pythonie sposób zagnieżdżania bloków kodu za pomocą odpowiedniej liczby wcięć. Jakoś bardziej jest przyzwyczajony do klasycznych {}.
![]() Poza tym to całkiem fajny, porządny i praktycznie całkowicie obiektowy język. Obiektowość była tam brana pod uwagę już na etapie jego projektowania, a nie jak w PHPie doklejona trochę na siłę, bo teraz jest moda na to, żeby każdy język był obiektowy. Pozytywne jest też to, że najprawdopodobniej będzie można niedługo (albo i długo, zależy jak się bedzie to rozwijało) łączyć programy napisane w Perlu i Pythonie na poziomie bytecode'u. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat Czytajac "Thinking in Java" Brucea Eckelsa, zwrocilem uwage na jezyk, ktorym ten sie zachwycal: Python. Sciagnalem sobie instalke iterpretera i manuala (niepotrzebnie bo instaluje sie wraz z interpreterem ;) ) i szczerze jezyk przedstawia sie co najmniej ciekawie. Jestem ciekaw zdania innych forowiczow na temat jego przyszlosci. Ja pythonga moge polecic bez bolu - korzystam z niego juz prawie roczek i nie narzekam. Zdecydowanie bardziej nadaje sie do tworzenie np serwerow aplikacji. :)
Cytat P.S Wiem, ze to forum php-owe, ale mysle ze nie warto zamykac sie tylko w jednym "pudeleczku" ;) Hihi - bardzo slusznie. Staram sie tego trzymac ;)
Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat Mnie najbardziej drażni w Pythonie sposób zagnieżdżania bloków kodu za pomocą odpowiedniej liczby wcięć. Jakoś bardziej jest przyzwyczajony do klasycznych {}. ;) Znam bol ;) tez na poczatku tego nie moglem zdierzyc ale z czasem da sie przyzwyczaic i rzeczywiscie tak robic mimowolnie. No i z { wcale nie trzeba rezygnowac :)
Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:22 |