![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam kod: $query = "SELECT DISTINCT `TO` FROM `tbl_WOrder`" . " WHERE ((`Status`<> '99') AND (`Status`<> 'CA')) ORDER BY `Delivery Date` ASC"; $result= mysql_query($query) or die(mysql_error()); while ($r = mysql_fetch_array($result)) { echo $r[35] ."<br>"; } Nie uzyskuję na ekranie unikatowych wartości z kolumny nr 35 (TO). Gdy w zapytaniu $query zamiast `TO` wpiszę *, pokazują mi się wartości TO, ale nie są unikatowe (są jedynie posortowane wg 'Delivery Date'). Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze używaj tagów [ sql ] i [ php ] - w takiej postaci jak wyżej, twój post jest nieczytelny
napisałeś:
a potem
przecież twój SELECT wyciąga z bazy tylko JEDNĄ kolumnę `TO` - więc w wyniku zapytania nie istnieje kolumna nr 35 ... popraw na coś takiego: i będzie hulać... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, jestem nowy na forum, Tagi będą używane (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ...Dziękuję za pomoc. Działa!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:18 |