![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam ogloszenia w bazie, wyswietlaja sie ok, ale wszystkie na raz, a ja chcialbym zeby sie wyswietlaly tylko wybrane kategorie czyli np tylko "sprzedam samochod" albo tylko "kupie czesci" rodzaj ogloszenia jest zapisywany w bazie jako numer 1,2,3 lub 4 a maja oznaczac odpowiednio: Sprzedam samochod, Kupie samochod, Sprzedam czesci, Kupie czesci i teraz pytanie, co musze dodac i gdzie zeby 1/ po kliknieciu na stronie na odnosnik show.php?rodzaj=1 wyswietlaly mi sie na stronie tylko ogloszenia kategorii 1 czyli Sprzedam samochod i analogicznie pozostale kategorie po wybraniu ?rodzaj=2, 3 i 4 2/na stronie w tabeli chcialbym zeby wyswietlaly sie nie numery kategorii tylko to co oznaczaja czyli tekst np "Sprzedam samochod" to kod, przy LIKE w SELECT wstawilem ![]() ![]() prosze o wskazowki albo jakies pelniejsze rozwiazanie, troche kombinowalem ale cos mi nie wychodzi :/ plik show.php
Ten post edytował wupasek 24.02.2008, 16:06:02 |
|
|
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 375 Pomógł: 20 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli strona jest jednojęzyczna:
~Wieviór - nie ufaj danym pochodzącym z zewnątrz.
Ten post edytował WebCM 24.02.2008, 09:23:59 -------------------- „Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyna, dla której chcemy żyć i pracować.” Roman Dmowski
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Słusznie, warto dodać jeszcze sprawdzenie (int) ;]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poradzilem sobie sam polowicznie, wiedzialem jak wydobyc za pomoca WHERE ale jedna opcje ale nie jak wydobyc okreslona kategorie z poziomu przegladarki
zrobilem wiec cos takiego jak ponizej: show.php
wchodze sobie na show.php wybieram z okienka select jedna z czterech opcji, klikam wybierz no i mam okreslona kategorie, ale w pasku adresu przegladarki ma "show.php?ogl=" obojetnie ktora kategorie wybiore a chcialbym zeby bylo "show.php?ogl=1" dla kategorii 1, "show.php?ogl=2" dla drugiej itd to odnosnie wyboru odpowiedniej kategorii co do nazw kategorii to uzylem if i elseif trzykrotnie, dziala ok ale czy tak moze zostac? czy moze sie wykrzaczyc jesli tyle elseif do jednej opcji jest??
i jeszcze jedna kwestia dotyczaca formularza czy ktos wie czemu wysyla mi formularz mimo ze pola <input> maja parametr required? probowalem i tak jak jest teraz czyli zwyczajnie <Input required i required="required' i wysyla mimo to puste pola no i chcialbym jeszcze zeby lista <select> wygladala tak ze wyswietla sie na poczatku --wybierz rodzaj-- jako wartosc poczatkowa ale zeby taka wartosc NIE MOGLA bysc wyslana, zeby trzeba bylo wybrac ktoras z pozostalych
bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek wskazowki Ten post edytował wupasek 24.02.2008, 19:53:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:45 |