![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Mam sobie taki fragment kodu PHP : Kod echo '(kod '; echo $stnet; echo ')'; Potrzebuje stworzyc z tego link do okna popup wraz z przekazaniem wartosci zmiennej $stnet: Kod window.open("edit.php", "edycja", "toolbar=no, menubar=no, location=no, personalbar=no, status=no, resizable=no, scrollbars=no, copyhistory=no, width=500, height=500, top=0, left=0"); Chodzi tutaj zatem o wywolanie kodu JS z wnetrza kodu PHP. Prosze o porady i pomoc. Pozdr. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%)
|
że co?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 375 Pomógł: 20 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Pamiętaj o tym, że PHP wykonuje się po stronie serwera. Możesz najwyżej z PHP wysłać kod JS do przeglądarki:
Ewentualnie wstawić wartość tej zmiennej do wywołania funkcji JS:
Po prostu wygenerowany przez PHP kod musi być poprawny. Ten post edytował WebCM 24.02.2008, 09:30:37 |
|
|
|
|
|
|
Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Brak znacznika w tytule zgodnie z zasadami forum przedszkole. Zamykam.
Prześlij na PW odpowiedni, to zostanie otworzony. Otwieram. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
WebCM i raz jeszcze google pomoglo mi rozwiazac problem. Podam go tu, moze sie komus przyda:
Kod <?php echo "<a class=\"edit\" onclick=\"javascript:window.open('edit.php?zmienna=$zmienna', 'edit', 'toolbar=no, menubar=no, location=no, personalbar=no, status=no, resizable=no, scrollbars=yes, copyhistory=no, width=600, height=300, top=0, left=0');\">"; ?> Dla estetyki wymagany moze byc dopisek w css definiujacy wlasciwosci linku: Kod a { cursor: pointer; } Proste, czytelne i logiczne - tak jak wiekszosc przykladow na necie. Moj blad polegal na nieporzadku w cudzyslowiach. |
|
|
|
| --8_pasarzer_NOSTROMO-- |
|
|
Goście |
@ leniu
jestes wielki, szukełem tego rozwiązania 3 lata |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (20%)
|
To ja pisałem
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 15:08 |