![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 265 Pomógł: 4 Dołączył: 30.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć, jak mając zwykły formularz mogę wysłać dane z niego bez przeładowania za pomocą AJAX`u. Tak aby np. wyświetlił się tylko komunikat o wysyłaniu. Szukałem na forum o tym ale na niewiele się to zdało. Chciałem wykorzystać projekt nospor`a ale nawet przykładów nie udało mi się uruchomić. Byłbym wdzięczny za pomoc, najlepiej łopatologiczną ![]() Pozdrawiam i z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeanalizuj ten kod (uruchom u siebie i popatrz jak działa - powinieneś zrozumieć o co chodzi:
jak zrozumiesz jak działa - to bez przeszkód zaadaptujesz do swoich potrzeb... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 265 Pomógł: 4 Dołączył: 30.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak, takie coś jest bardzo proste ale opiera się na danych przesyłanych w adresie. Dlatego właśnie wolał bym wykonać to w ajax`ie aby wszystko się robiło w tle.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz na advajax - http://advajax.anakin.us/index-pl.htm - Obsługa formularzy. Chyba prościej i jaśniej sie nie da.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wybacz, ale na starcie napisałeś:
Cytat Chciałbym się dowiedzieć, jak mając zwykły formularz mogę wysłać dane z niego bez przeładowania za pomocą AJAX`u. więc zrozumiałem cię dokładnie odwrotnie niż oczekiwałeś - tzn. że chcesz prosty formularz bez pakowania się w AJAX... poza tym to jest przykład przesyłania danych zrówno przez GET jak i POST - do zaadoptowania wedle własnych potrzeb... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:11 |