![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wie ktoś jakie są różnice w zapytaniach dla MySQL, PostgreSQL i SQLite? Albo inaczej - jak na localhoście pod linuksem postawić bazę na czymś innym niż MySQL? Jakiś tutorial może ktoś napisał?
Mam do jednego skryptu zrobione rozszerzenie i teraz autor tegoż skryptu chce żebym zrobił to nie tylko dla MySQL (ale jeszcze dla PostgreSQL i SQLite). Z tego co patrzyłem w tym skrypcie to różnią się tam typy danych dla tabel, np: dla MySQL - INT dla PostgreSQL - INT/SERIAL (serial z tego co zauważyłem to jest to samo co dla MySQL INT AUTO_INCREMENT) dla SQLite - INTEGER Jest gdzieś w necie strona/poradnik opisująca wszystkie różnice? Ten post edytował daris 23.02.2008, 15:22:28 -------------------- FluxBB - lekki i szybki skrypt forum | Polskie wsparcie FluxBB
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 21 Dołączył: 1.09.2006 Skąd: Edinburgh Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Roznice, ktore podales, tak naprawde nie sa roznicami... w mySQL oraz PostgreSQL rowniez mozesz podac INTEGER, natomiast SERIAL w mySQL to alias dla UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT UNIQUE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 4 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Morąg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://monstera.man.poznan.pl/wiki/index.p...sql_vs_postgres
Ten post edytował gutek84 3.03.2008, 10:45:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 21 Dołączył: 1.09.2006 Skąd: Edinburgh Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:51 |