![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gidzior- |
![]()
|
Goście ![]() |
hej
jestem zielony z tematyki PHP nigdy do tej pory nie miałem do czynienia z tym językiem, az do teraz kiedy potrzeba okazała się wyjątkowo silna, musiałem zrobić formularz kontaktowy, który wysyła maila ze strony z zapytaniem ofertowym, po wielu godzinach poszukiwań i testów rożnych formularz znalazłem wreszcie taki który potrafiłem przystosować do swoich potrzeb ale (hehehe niestety nie obeszło się bez ale) w mailu który przychodzi nie wyświetlają się polskie czcionki, ani w już wcześniej wpisanych nazwach pól takich jak np, "Wiadomość" ani z textboxow uzupełnianych na stronie, jak mogę temu zaradzić, czy jest jakaś formułka która pozwoli na wyświetlanie polskich czcionek, proszę o łopatologiczne wyjaśnienie problemu ponieważ zaznaczam że nie jestem biegły w tym pięknym ojczystym języku jakim jest pehap dzięki i pozdro
Powód edycji: dodalem tagi (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
utf8 ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie nie zadeklarowałeś kodowania jakie mają być w tych mailach. Daj najlepiej cały kod tego formularza i skryptu, bo w ciemno to ciężko poprawić.
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
-Gidzior- |
![]()
|
Goście ![]() |
kod obslugujacy formularz:
prosze o pomoc jak zainicjować tu polskie czcionki dzieki i pozdro
Powód edycji: dodałem bbcode (cysiaczek)
|
|
|
-Gidzior- |
![]()
|
Goście ![]() |
kod formularza:
Powód edycji: dodałem bbcode (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Drogi gościu Gidzior. Zapraszam do rejestracji i pisania postów zgodnych z zasadami forum Przedszkole
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gidzior, w jakim kodowaniu masz zrobioną swoją stronę?
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
-Gidzior- |
![]()
|
Goście ![]() |
charset=iso-8859-2
sory jesli zrobilem cos niezgodnie z zasadami forum |
|
|