![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Dominik-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Tworzę prosty skrypt na informatykę, coś w stylu przypomnień w telefonach komórkowych. Jedna z funkcji zwraca tablicę wpisów danego użytkownika, a do dokładniejszego określenia które wpisy chcę dostać daję trzy parametry: datę minimalną, maksymalną i flagi. Dzięki flagom specyfikuję czy chcę wszystkie wpisy, wpisy od pewnej daty, wpisy z pewnego okresu czasu, wykonane czy niewykonane. Mój problem polega na tym, iż gdy próbuję zwrócić wpisy z pewnego okresu czasu dublowany jest ostatni element tablicy. Na początku funkcji ładuję wszystkie wpisy, a potem usuwam niepotrzebne. Poniżej załączam kod, który usuwa wpisy, które nie mieszczą się w zakresie:
Co może powodować to podwojenie wpisu? Występuje to tylko przy dodaniu flagi PW_Z_ZAKRESU |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój opis problemu jest zakręcony jak ruski słoik a z kodu nic nie wynika... my tu wróżkami nie jesteśmy... jaśniej i z przykładami...
Ten post edytował nowotny 22.02.2008, 21:11:49 |
|
|
--Dominik-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Już rozwiązałem :-). Nie wiem czemu, ale coś takiego:
Do ostatniej pozycji w tablicy przypisywało mi przedostatnią (były dwie takie same, a ostatniej nie było) :-(. Teraz dokładnie to samo robię innym kodem:
I działa ![]() |
|
|
--Dominik-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |