![]() |
![]() |
--Andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witka!
Napisałem sobie następującą funkcję:
Sprawdza ona, czy użyszkodnik aktywował swoje konto za pomocą linka w emailu. Na stronie zabezpieczonej sprawdzam ją w sposób następujący:
Problem w tym, że funkcja, albo jej sprawdzanie nie działa. Inną funkcję też sprawdzam w ten sposób i to działa. Stworzyłem dwóch użytkowników, jednego ze status=1, drugiego ze status=0. Niestety nie mam już pomysłów co jest nie tak. Może ktoś podrzucić jakąś sugestię? JEśli źle wytłumaczyłem to przepraszam, ale z php mam doczynienia parę dni i generalnie już zamiast myśli mam strongi od manuala:) Pozdrowienia Andrzej |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sugestię to ja mam taką, żeby sprawdzać czy user aktywował linkiem podczas logowania, a nie przy ładowaniu każdej strony.
Na czym polega "nie działa" ![]() |
|
|
-Andrzekj- |
![]()
|
Goście ![]() |
No fakt. Podczas logowania lepiej. Ale...właśnie to robię;)
"Nie działa" polega czasem, że funkcja przepuszcza użytkownika ze status=0 zamiast umrzeć i wywalić mu bład o braku uprawnień. Any ideas? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no jak na razie pomysł taki że przydałoby się include() w drugim pliku
poza tym trochę dziwnie napisana ta funkcja...
Powinno dać ten sam rezultat chyba... |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pierwszy kod, to fragment pliku functions.php, który jest zinclude'owany w pliku init.php, który to znowu zincludowany w pliku login.php, który prowadzi do pliku usercp.php, z którego pochodzi drugi fragment kodu.
I dlaczego wg. Ciebie dziwnie? Starałem się kozystać z manuala, więc wydawało mi się, że będzie ok. |
|
|
![]()
|
|
no dziwne jest na przykład puste while.
"czasami" co masz na myśli może przeglądarka wyciąga stronę z cachu, zamiast ją przeładować. Szczerze mówiąc ja nie bardzo mam pomysły co to może być. Może wkleisz większe fragmenty kodu z nazwami plików, albo może kto inny będzie miał lepsze pomysły... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:44 |